TABULA BY NEW WORKS

posted in: EDITORIAL, FURNITURE

Danas je službeno i kalendarski prvi dan jeseni. Dani su kraći no još uvijek lijepi i sunčani i da bi zadržali to svijetlo i prozračnost što duže, danski brend New Works je za 3DaysOfDesign u Copenhagenu, za uređenje svog izložbenog prostora išao upravo u tom smjeru.
Brend je, baš kao i prošle godine, na redizajnu salona surađivao sa studijem švedske dizajnerice Lotte Agaton.
Možda je malo subjektivno, jer jako volim i Lottu i Knuta (osnivača New Worksa), ali zaista mislim da bi bila velika šteta da ta dva kreativna uma prekinu uspješnu dugogodišnju suradnju.

Ovogodišnja izložba pod nazivom Tabula potpuna je suprotnost prošlogodišnjoj Terri koja je bila “obučena” u tamnije i tmurnije nijanse maslinasto zelene i sive.
Post o prošlogodišnjoj izložbi možete pogledati na linku.

Naziv TABULA, latinska je riječ za ploču / tablu i prenosi koncept okvira za stvaranje – aludirajući i na termin “tabula rasa” koji se u filozofiji koristio kao pojam za sebe: prazna ploča – mjesto za staviti misli i utiske.
Tabula nudi kutak za predah, za preispitati i njegovati emocionalnu stranu kreativnosti. U bijeli, uzvišeni atelje svjetlost dopire izvana, a prolazak sunca svakoj prostoriji i površini daje svoju vlastitu nijansu bijele. Namještaj i predmeti u bijelim tonovima stvaraju monokromatski dojam koji smiruje oko i ističe siluete i kvalitetu materijala.

Na Tabuli su predstavljeni i neki od noviteta u ponudi brenda. Nova serija rasvjete Margin koju je dizajnirao John Astbury te nova verzija stolova i stolića iz kolekcije Florence s gornjom plohom u bijelom Viola mramoru.
Novitet su i vrlo zanimljive minimalističke zidne police koje možete vidjeti na fotografijama na kraju posta.

U nastavku vam donosim nekoliko kadrova s izložbe.

 

 

 

styling | Lotta Agaton Interiors / IG

photography | Mikkel Rahr Mortensen

for New Works / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *