TERRA | A RESIDENCE FOR GROUNDING

posted in: EDITORIAL, INTERIOR DESIGN

Prije nekoliko dana u Copenhagenu je održan najvažniji event koji se tiče produkt dizajna i dizajna interijera, glasoviti 3 Days of Design.
Početkom godine napravio sam okviran plan koje sajmove i tjedne dizajna ove godine posjetiti i ovaj danski je bio jedan od njih, no spletom okolnosti i mjerama zbog Corona virusa odlučio sam da ipak ove godine neću napuštati državu.
Događaje i objave pratio sam putem društvenih mreža i moram vam priznati da mi je malo žao što ipak nisam išao.

New Works danski je brend koji sam spominjao već toliko puta, njihova estetika zaista je posebna i svaki puta naprave priču o kojoj se puno priča.
Ove godine njihov izložbeni salon postao je rezidencija prilagođena izazovnim vremenima u kojima trenutno živimo i događajima s kojima se nosimo. U suradnji sa studijem Lotte Agaton koja traje već godinama, ovaj put kreirali su interijer koji odražava prigušene tonove i bogate teksture koje jako volimo u mjesecima koji slijede, dok istovremeno stvara opuštajući prostor u živahnom centru Kopenhagena.
Paleta boja proteže se od prljave maslinastozelene do smirujuće sive i stvara prirodan balans drvu hrasta, teksturiranoj vuni i naboranom staklu i komunicira način života koji skladno povezuje ljude, predmete i okoliš.

Ne znam jeste li znali da za blagovaonske stolice koje možete vidjeti na fotografijama u nastavku dizajn potpisuje vrlo uspješan hrvatski brend kojeg jako volim – Regular Company.
Stolice dolaze u nekoliko varijanti, s rukonaslonima i bez njih ili u izvedbi od različitih vrsta drva, zovu se Missing Chair i dostupne su u webshopu New Worksa.

Prepuštam vas ovoj zadivljujućoj priči i inspirativnim fotografijama Braina Bucharda.

 

 

 

 

styling | Lotta Agaton Interiors / IG

art direction | Knut Bendik Humlevik

photography | Brian Buchard

for New Works

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *