PASTELNE NIJANSE I TAKTILNE TKANINE

posted in: INTERIOR DESIGN

Prije nekoliko dana objavio sam post s divnim fotografijama za katalog boja norveškog brenda Jotun LADY i moram vam priznati da mi se baš jako sviđa ova pastelna jesen.

Gledajući po blogu malo unatrag, shvatio sam da relativno često objavim interijer u kom je glavna boja ili samo poneki detalj u maslinasto zelenoj. U kombinaciji s prirodnim materijalima poput jute, terakote ili drva zaista izgleda jako dobro.
Danas ću vas provesti jednim Göteborškim stanom čije uređenje potpisuje stilistica Linnéa Manaberi, a čije projekte sam objavljivao već i ranije. Njezini interijeri su skladni, jednostavni i pomalo romantični. Voli kombinirati vintage i retro komade pokućstva i funkcionalnih predmeta s onim vrlo suvremenim i radi to perfektno.
Zelenkasta kuhinja “farmhouse” stila nije moj tip kuhinje, ali u ovome prostoru jako paše i mogao bih se nositi s njom. U ostatku stana dominiraju nešto suptilniji tonovi bež boje s detaljima u tamno smeđoj i crnoj.

Taktilne i teksturalne tkanine i tepisi doprinose toplini kojom prostor zrači, a uz to i sugeriraju održivost.
Juteni tepisi posljednjih su mjeseci postali veliki hit, no i dalje se vode polemike oko održavanja. Neki zagovaraju teoriju da su vrlo zahvalni za usisavanje, neki su ih vrlo brzo zamijenili drugim. Osobno nemam iskustva s njima, ali mi se jako sviđaju i želio bih jedan takav postaviti u studio. Ne znam koliko je to praktično, imate li vi iskustva? Slobodno pišite na mail i IG.

P.S. Prostor vrlo sličnog tlocrta objavljen je već na blogu i na prvu sam pomislio da se radi o istom interijeru, al ne. Slobodno škicnete i taj post, korištena paleta boja je slična, ali prostor izgleda potpuno drugačije.

Inspirativne fotografije slijede u nastavku.

 

 

 

styling | Linnéa H. Manaberi

photography | Anders Bergstedt

for Alvhem / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *