33 KVADRATNA METRA POD KOSIM KROVOM

posted in: ARCHITECTURE, INTERIOR DESIGN

33 kvadratna metra su relativno mala površina ako govorimo o stambenom prostoru, a ako ih još k tome smjestimo pod kosi krov, dobijemo interijer o kojemu treba dobro promisliti prilikom uređenja.
Upravo takvi prostori najveći su izazov dizajnerima interijera.

Na primjeru koji vam danas donosim možemo vidjeti simpatičan stančić koji se nalazi na vrhu zgrade smješten pod kosim krovom i stropom koji je lomljen u nekoliko kuteva i ploha.
Velika prednost ovog stana je broj prozora i otvora koji propuštaju prirodnu svjetlost, a koji su ujedno i mana jer vas ograničavaju u razmještaju namještaja i općenito zoniranju tako malenog prostora.
Mislim da je u ovome slučaju svaki kvadrat iskorišten na najbolji mogući način.
Pokraj ulaznih vrata nalazi se kupaonica, a hodnik koji je ujedno i kuhinja vodi do poluotoka koji služi kao blagovaonska jedinica i prostor za pohranu. Lijevo su smješteni maleni dnevni boravak i izdvojena spavaća soba s radnim kutkom. Svakako bih istaknuo i terasu koja je u ovome slučaju veliki plus.

Većina zidova u stanu obojeni su u bijelo, a onaj koje se posebno ističe obložen je drvenim letvicama.
Paleta boja u stanu zadržana je neutralnom što je i najbolji izbor za male kvadrature, a toplina je postignuta taktilnim tkaninama i tepisima te prirodnim materijalima poput drva i kamena. Trik koji i ovdje iskorišten su velika ogledala koja vizualno povećavaju prostor.

Ako uređujete ili imate u planu preuređenje tavanskog prostora, svakako škicnite i ostatak galerije.
Na samom kraju posta nalaze se tlocrt i pogled na stan iz vanjske perspektive.

Styling potpisuje švedska stilistica Linnéa Manaberi.

 

 

styling | Linnéa H. Manaberi

photography | Fredrik J Karlsson

for Alvhem / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *