ZEMLJANE NIJANSE ZA UDOBNOST

posted in: INTERIOR DESIGN

U većini slučajeva kada vidimo neki interijer možemo odmah na prvu reći sviđa li nam se ili ne.
Možda nam se jednostavno svidi određeni komad namještaja ili lampa, izbor boja u samom interijeru ili teksture, a možda vas privuče atmosfera kojom prostor zrači.
Koliko puta vam se dogodilo da ste za neki prostor rekli da izgleda udobno i ugodno i što za vas uopće znači udobnost?

Danas sam odlučio s vama podijeliti nekoliko stvari koje meni osobno interijer čine udobnim.

Pa krenimo. Prvenstveno bih istaknuo minimalizam kao način života, a onda i kao pristup uređenju, tj. ne gomilanje stvari. Prostori koji su pretrpani i “bogati” predmetima u meni stvaraju nervozu i nije mu ugodno boravit u njima.
Postoje ljudi sakupljači, njima je uvijek nešto žao baciti, pokloniti ili prodati. Nisam jedan od njih i nadam se da s godinama neću postati.

Potom su tu boje: neutralne, suptilne i nježne zemljane nijanse – uvijek. Mislim da je svima koji zavire na moj blog jasno da nisam pobornik kričavih boja.

Teksture. Da, jako volim teksturalne tkanine i tepihe visokog flora. Jedan od najdražih dizajnerskih komada namještaja mi je naslonjač Little Petra od Vigga Boesena iz 1938. presvučena ovčjim krznom. Savršenstvo.

Zatim su tu prirodni materijali poput drva i kamena i naravno biljke. Uvijek se vodim onom da svakom prostoru treba prirodni aspekt, slažete li se?

Objedinjeno, kako to sve izgleda na konkretnom primjeru možete vidjeti na fotografijama jednog göteborškog stana koji vam donosim u nastavku posta.
Styling potpisuje stilistica Emma Fischer dok je za fotografiju angažiran Anders Bergstedt.

 

 

 

 

styling I Emma Fischer / IG

photography | Anders Bergstedt / IG

for Alvhem / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *