PETER’S HOUSE

posted in: ARCHITECTURE, HOME TOUR

Jednostavnog naziva, Peter’s House ili Peterova kuća, projekt je arhitektonskog studija David Thulstrup, a dom cijenjenog fotografa Petera Krasilnikoffa. Privatna rezidencija i pripadajući studio smješteni su u kopenhaškoj četvrti Islands Brygge.

Odlučio sam vam pokazati ovaj projekt iz vrlo jednostavnog razloga: zaljubio sam se u kuhinju! Tako jednostavna dizajna, izrađena u tamnom metalu s pripadajućim otokom u potpunosti izvedenim u sve popularnijoj tehnici terazzo, ističe se i dominira prostorom. Zid od stare cigle u pozadini nekada je davno pripadao garaži koja se nalazila na mjestu današnjeg Peterova doma. Svojom reljefnom površinom taj zid u savršenoj mjeri kontrira ravnim glatkim plohama kuhinje.

Središtem kuće dominira atrij s obiljem zelenila, vidljiv iz svake prostorije u prizemlju, koji je ujedno i glavni izvor svjetlosti. Interijer je uređen u vrlo neutralnoj paleti ističući ljepotu teksture drva, dopunjen vrlo upečatljivim komadima u jarkim bojama, pa tako imamo ljubičastu draperiju danskog brenda Kvadrat koja prekriva cijeli jedan zid blagovaone, narančasti Utrecht naslonjač Gerrita Thomasa Rietvelda is 1935. (Cassina) i jarko žuti Groovy naslonjač legendarnog Pierrea Paulina iz 70-ih godina (Artifort) u dnevnom boravku.

O kući slavnog fotografa pisali su i mnogi cijenjeni arhitektonski portali na kojima možete naći više informacija i fotografija.

www.dezeen.com

www.archdaily.com

 

Architecture / Design I Studio David Thulstrup

Photography I Peter Krasilnikoff

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *