LOTTA AGATON ZA STOCKHOLM FURNITURE FAIR

posted in: FURNITURE, PRODUCT DESIGN

Studio Lotte Agaton ove je godine bio zadužen za dizajn i cjelokupni styling prostora nekoliko vrlo različitih brendova na Stockholm Furniture and Light Fairu. Radi se o Stringu, čuvenom brendu polica koji je upravo ove godine proslavio 70 godina postojanja i o kojemu sam nedavno pisao, zatim Kasthallu, jednom od najcjenjenijih skandinavskih proizvođača tepiha, Lintexu, obiteljskoj firmi i proizvođaču uredskih pregrada, ploča za pisanje te ostalog uredskog asortimana te New Worksu, relativno novom, ali vrlo perspektivnom danskom brendu namještaja i rasvjetnih tijela.

 

STRING

Poznati švedski brend String upravo je proslavio 70-ti rođendan i nedavno sam tim povodom pisao o njemu. Njihove police su klasik, a prošli mjesec im je izašao i novi katalog za koji je styling također radila Lotta Agaton. Njihova vrlo uspješna suradnja traje već godinama. Više o samome brendu možete pročitati ovdje, a niže ispod fotografija nalaze se noviteti u njihovu radu koje su predstavili na ovogodišnjem Furniture Fairu.

 

String je na Furniture Fair izašao s tri noviteta u svojoj ponudi, imaju dvije nove boje, a od sada i liniju za upotrebu na otvorenome.

new. BEIGE
new. BLUSH
new. GALVANIZED

 

KASTHALL

Proizveden u Švedskoj, dizajniran za svijet, vodilja je to švedskog brenda Kasthall koji proizvodi sagove i tekstilne podove za globalnu zajednicu dizajna interijera. Od 1889. godine tvornica Kasthall u Kinni, u zapadnoj Švedskoj, stvara prostirke i sagove za sve vrste klijenata i prostora; od prekrasnih rezidencija, luksuznih jahti i egzotičnih skrovišta do zanimljivih ureda, boutique hotela i švedskog kraljevskog dvorca.

Kasthall se bavi pretvaranjem vizije u realno dizajnersko rješenje za pod. Da bi nastao Kasthallov tepih, postoji nekoliko uvjeta; visoka stručnost i znanje, najbolji prirodni materijali i izvrsno razumijevanje dizajna. Svaki korak i svaki tepih vode dva motiva: savršenstvo i strast.

“Od trenutka kada naručimo pređu za svaki tepih, znamo za koga je komad dizajniran. Svi naši tepisi napravljeni su po narudžbi i prilagođeni individualnim željama i potrebama kupca. U Kasthallu je svaki tkani i ručno rađeni tepih jedinstven te dobiva ručno potpisanu naljepnicu nakon što je njegova kvaliteta provjerena do posljednjeg konca.”

U Stockholmu su predstavili nove sagove. Chique i Feather dio su njihove kolekcije Soul of nature koja je inspirirana promjenama krajolika i bojama u prirodi.
Također, kao dio ovogodišnje kolekcije imaju poseban koncept sagova za javne prostore pod nazivom Melange Family. Häggå Melange, Loop Melange i Macro Melange, tri su različita saga, svaki posebnog karaktera, ali jednake kvalitete i imena kojeg dijele – Melange.
Fotografije slijede u nastavku.

 

LINTEX

Lintex je obiteljska firma, osnovana 1983. godine, sjedište i proizvodnja nalaze se u Smålandu na jugu Švedske. Zajedno s nekim od najtalentiranijih ljudi iz svijeta dizajna i arhitekture u duhu skandinavskog stila, s vizijom pojednostavljenja komunikacije u suvremenim uredskim i obrazovnim okruženjima, postali su jedan od vodećih brandova u Europi na području uredskih ploča i uredskog asesoara. Bijele, platnene i staklene magnetske ploče, ploče za pisanje, uredski zasloni, apsorberi zvuka, svi njihovi proizvodi su razvijeni, proizvedeni i prodani pod vlastitom robnom markom. Fotografije štanda ovoga brenda na sajmu u Stockholmu slijede u nastavku.

 

NEW WORKS

Od njihova osnutka 2015. godine, New Works je predstavio komade koji diraju u dizajn, ali i u umjetnost. Pod vizijom kreativnog direktora Knuta Benedika Humlevika, dizajnerska kuća sa sjedištem u Kopenhagenu predstavila je niz rasvjetnih tijela i komade vrlo posebnog i suvremenog namještaja. Nastavljajući istraživati ​​različite koncepte, 2018. godine objavljen je njihov najveći i najambiciozniji asortiman do danas; Serija Mass kineskog studija Lim + Lu. Njihov sam novi studio u Kopenhagenu već predstavio na blogu i možete ga vidjeti ovdje.
Covent lounge chair i sofa, stolna lampa Ware koja je proizašla iz suradnje s MSDS Studiom, Karl-Johan zidna lampa, vrlo zanimljiv svjećnjak Ripply Cristiana Mohadeda samo su neki od proizvoda koje možete vidjeti na fotografijama u nastavku.
Moj je favorit definitivno Tembo lounge chair koja je, osim što je estetski privlačna, vrlo udobna i možete ju vidjeti na posljednjoj fotografiji.

 

 

Styling | Lotta Agaton Interiors

Photography | Bo Santosi – NordicFragments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *