GRANIT IZBACUJE KOLEKCIJU OD RATANA

posted in: FURNITURE

Moram priznati da gajim posebnu simpatiju prema švedskom brendu Granit i ova me najava baš razveselila. Naime Granit koncem mjeseca izlazi s kolekcijom namještaja od ratana koju su predstavili na Stockholm Furniture Fairu. Kolekciju čine šest komada: fotelja, klupica, paravan, lampa, te dva stolića različitih visina. Kolekcija je dizajnirana tako da dimenzijama odgovara većini domova. Za Granit je tipično da njihovi komadi imaju i po nekoliko funkcija: paravan možemo koristiti kao uzglavlje kreveta, pregradni zid ili samo kao dekoraciju, klupa može poslužiti i kao stolić, a na stoliće možemo i sjesti.

Cijela kolekcija je trendovska, ali i bezvremenska, a ratan kao materijal – održiv.
U posljednje vrijeme možemo primijetiti dosta održivih kolekcija i to me baš veseli jer sam veliki obožavatelj prirodnih materijala, a i trebamo svakim danom sve više brinuti o ekološkim pitanjima.

Prilikom mog prvog posjeta Stockholmu slučajno sam naletio na njihov dućan i u trenutku se zaljubio. Imaju odličnih sitnica za kuću, uredski pribor, rasvjetna tijela, a odnedavno i namještaj. Na žalost nema ih u Hrvatskoj, ali nama najbliži dućani nalaze se Münchenu, Berlinu, Kölnu… Cijeli popis dućana možete vidjeti ovdje, a imaju i webshop s dostavom u Hrvatsku, pa ukoliko vam se nešto svidi, možete to i naručiti.
U nastavku donosim nekoliko fotografija iz kolekcije.

 

 

Photography | GRANIT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *