DOM DIZAJNERA

posted in: INTERIOR DESIGN

Istražujući neku drugu priču naletio sam na fotografije projekta koji me baš oduševio te sam vas, barem ovako virtualno, odlučio odvesti u zapadnu Njemačku, u grad na obali rijeke Rajne, u Mainz.
Stan pripada modnoj dizajnerici ili dizajneru koliko sam mogao naslutiti, no supružnici Matthias Hiller i Lea Korzeczek, vlasnici i dizajneri iz Studia Oink koji je bio angažiran za uređenje stana kažu kako vlasnici stana žele ostati anonimni.
Minimalisti s velikim srcem, kako se sami dizajneri opisuju, uspjeli su postići minimalistički i jednostavan prostor koji izgleda vrlo eterično i luksuzno.

Stan je površine 150 kvadratnih metara; postojeće dotrajale podove od keramike i plastike u ulaznom dijelu, kuhinji i kupaonici zamijenili su parketom složenim u riblju kost kako bi postigli kontinuitet i fluidnost prostora. Cilj je da interijer izgleda kao dom, a ne kao izložbeni prostor, kažu u Oinku.
Antikni namještaj vrlo su uspješno spojili s modernim klasicima dizajna koji posebno dolaze do izražaja u prostoru dnevne i blagovaonske zone. Strop, zidovi i podovi u potpunosti su bijeli kako bi svaki komad namještaja dobio na važnosti te se istaknuo u prostoru, kaže Lea.

Dnevnim boravkom dominira sofa Redondo, dizajn Patricie Urquiole za Moroso, te kvadratni multifunkcionalni bijeli stolići Trey danskog studija HAY. Od klasika u interijeru izdvojio bih još i stolnu lampu Cestita dizajnera Miguel Milá iz 1931. godine, Flip Mirror iz Normann Copenhagena, Last Stool Maxa Lamba za Hem, vrlo popularnu visilicu IC Lights Michaela Anastassiadesa za FLOS te Saarinen blagovaonski stol, Knollov klasik iz 1957. godine.

Fotografije interijera donosim u nastavku, uživajte!

 

 

 

Interior design, styling and photography  |  Studio Oink

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *