NOVITETI DANSKOG BRENDA MENU

posted in: FURNITURE, PRODUCT DESIGN

Danski brend Menu izbacio je nekoliko noviteta u svojoj ponudi, a za vas sam izdvojio 3 favorita koji su mene oduševili.

Prvo bih izdvojio svijećnjak Interconnect koji je dizajnirao poznati stilist s njujorškom adresom, Colin King. Velika promocija održala se prošli mjesec tijekom Kopenhaškog događanja 3DaysOfDesign i moram vam priznati da takav masivan zaista plijeni pažnju. Iz Menua kažu da svijećnjak izgleda jednako dobro i bez svijeće – kao kiparsko umjetničko djelo, i tu se slažem s njima.

Slijedi naslonjač Brasilia – spoj Skandinavske estetike dizajna iz sredine stoljeća i brazilskog modernizma, za koji dizajn potpisuju norveški dizajneri Torbjørn Anderssen i Espen Voll. Inspiraciju su pronašli u Menuovom hotelu The Audo, za koji je prvotno i bio zamišljen. Drveni elementi koji čine kostur i ojastučene plohe koje gotovo lebde na njemu imaju posebnu čar retro dizajna, iako je naslonjač vrlo minimalistički i suvremen.
Za ovaj divan komad namještaja dizajniran je i pripadajući podložak za noge.

Treći predmet koji bih izdvojio je drveni stolić AA. Sama priča oko njega je tako divna i inspirativna da ga jednostavno moraš voljeti.
Godine 2011. razorni potres na sjeveroistoku Japana bio je katalizator za inicijativu osnaživanja i izgradnje lokalne zajednice putem DIY-a projekata. Ishinomaki Laboratory počeo je pomagati gradu da se obnovi kroz jednostavne radionice izrade namještaja, koristeći dostupne materijale i vještine.
Iznošenjem koncepta u širi svijet pod nazivom Made in Local, MENU udružuje snage s japanskim proizvođačima i dizajnerima namještaja Torafu Architects za stvaranje AA Stool-a.

“Laboratorij Ishinomaki sada je više od branda koji je nastao na području pogođenom katastrofom: postao je model za male, lokalne robne marke i pothvate koji doprinose regionalnoj revitalizaciji. Namještaj laboratorija Ishinomaki namijenjen je svima i svakodnevnom životu ”, kaže osnivač Keiji Ashizawa.

Jako volim Menu i njihovu minimalističku estetiku, usudio bih se reći pomalo retro šarma. Meni su posebni i uvijek mi je zadovoljstvo škicnuti svaki novi predmet koji se nađe na njihovom webshopu.
U nastavku posta možete pronaći nove lifestyle fotografije koje su nastale kako bi prezentirali svoj rad i ponudu.

designed by Colin King for MENU
designed by Anderssen & Voll for MENU
designed by Torafu Architects and Ishinomaki Laboratory for MENU

 

 

 

 

photography |  Menu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *