THE SHAPE OF LIGHT

posted in: DESIGN, EDITORIAL

Prošlo je više od mjesec dana od zadnjeg posta koji sam napisao, vrijeme je samo proletjelo. Moram vam priznati da mi je jako, jako drago da sam ponovo nazad.
Puno toga se u zadnje vrijeme izdogađalo, a najveća promjena koju mogu istaknuti je da sam promijenio posao. Već neko vrijeme radim na malim i velikim promjenama i nekako je sve sada na kraju godine počelo sjedati na svoje mjesto.
Danas vam donosim jednu jako zanimljivu priču.

Već ste se sigurno susreli s danskim časopisom Ark (koji obožavam), a kojeg možete pronaći u web shopu ili u storeu Selectedd-a, od nedavno i na dvije lokacije u Zagrebu. Upravo Ark Journal je imao suradnju s brendom Gubi i rezultat te suradnje možete pronaći na fotografijama u nastavku posta.

O čemu se tu točno radi?

Kako bi predstavili i uveličali nove i stare komade rasvjetnih tijela koje Gubi ima u svojoj ponudi, kreativni tim Ark Journala u suradnji sa samim brendom, napravio je foto esej inspiriran kalifornijskom modernom arhitekturom iz sredine stoljeća.
Ujedno, to je hommage razdoblju koje je prigrlilo i umjetnost i zanatske vještine, vremenu eklekticizma i optimizma koje je definirano prijelazom iz modernizma, ere koja je bila vrlo napredna i otvorena za drugačije. Bila je to epoha prožeta željom za eksperimentiranjem i radoznalošću za različite kulture, a posebno narodnu umjetnost.
Na prvo mjesto stavljene su udobnost i funkcionalnost, upotreba prirodnih materijala, keramičke skulpture organske forme u kombinaciji s niskim namještajem.
Rezultat je bio nešto potpuno novo za to razdoblje.

Jako volim i cijenim predmete i komade namještaja nastalih sredinom stoljeća i smatram da bi trebali sačuvati svaki komad koji nam dođe pod ruku. Većina tih predmeta imaju bezvremenski dizajn pa ih lako možete uklopiti u svaki interijer, a i kvalitetne su izrade.

Slijede inspirativne fotografije nastale kao rezultat suradnje jako kreativnih umova.

 

 

 

ARK × GUBI

styling | Pernille Vest

stylist assistant | Henriette Schou

photography | Anders Schønnemann / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *