DETALJI: AINO MICHELSEN – TOAST

posted in: DETAILS, FURNITURE

Jedna od najvažnijih stvari u dnevnom boravku po meni je udobna sofa koja naravno mora biti i estetski privlačna.
U prošlom stoljeću i ranije dnevni boravak služio je za primanje gostiju/posjetitelja i sve je nekako bilo službeno. S godinama su se promijenile navike ljudi, postali smo ležerniji, opušteniji i prisniji, zajedno kuhamo, družimo se, bliskiji smo.

Donosim vam fotografije jedne sofe koja me estetski opčinila, nisam ju imao prilike isprobati pa vam o udobnosti ne mogu puno reći, ali vrlo subjektivno mogu reći da mi izgleda vrlo mekano i udobno.

Dizajn potpisuje mlada finska dizajnerica Aino Michelsen za lokalni brend Interface.
Priča brenda započinje 1963. godine u malom mjestu Norinkylä na zapadu Finske gdje Efraim Männistö, sin lokalnog stolara odlučuje pokrenuti vlastiti posao. Tijekom godina mijenjale su se stvari, poslovanje i samo ime brenda, a više o samoj povijesti možete vidjeti na službenoj stranici.
Danas je Interface jedan od najpoznatijih brendova u Finskoj. Brend kojemu je odgovornost prioritet, a pod tim misle na važnost lokalne proizvodnje, visoku kvalitetu lokalnih materijala i održivi dizajn.

Surađuju s nekoliko dizajnera, a sve započinje prepoznavanjem potreba, želja i očekivanja kupaca. Posao dizajnera nije samo da osmisli izgled konačnog proizvoda, već i da ulažu svoje znanje u stvaranje proizvoda koji će biti udoban, kažu.

“Dobar dizajn je dugovječan i izdržljiv, kako po izgledu, tako i po udobnosti.” i s time bih se u potpunosti složio.

Kako su ju sami opisali, Toast je platforma za življenje i opuštanje. Svojom veličinom omogućava provođenje vremena u društvu ili u samoći bavljenjem onime što vas veseli. Kako se radi o modularnoj sofi veličinu birate sami spajanjem elemenata koji vama odgovaraju, a dolazi i u nekoliko varijanti kože i platna.

Ako gledam estetiku proizvoda te put i cilj kojemu brend teži, rekao bih da je ovo idealan komad namještaja u koji vrijedi investirati.
A u slučaju da me put navede u Finsku ili na neki sajam namještaja na kojem ću imati priliku isprobati Toast, svakako ću vam javiti dojmove, do tada možemo uživati u fotografijama.

 

 

 

 

sofa design by Aino Michelsen for Interface

interior styling | Laura Seppänen / IG

photography | Martti Järvi / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *