SLOW LIVING | TYPEO LOFT

posted in: INTERIOR DESIGN

Predivan minimalistički TypeO Loft nalazi se u idiličnom seoskom okruženju u Österlenu, regiji na jugoistoku Švedske i ono najzanimljivije – dostupan je za najam.

Sve popularniji način života slow living, posebno štovan u Skandinaviji sve češće je obrađivana tema i u dizajnu interijera. Užurbani način života naučio nas je da trebamo usporiti i uživati u malim stvarima koje nam život pruža.
Minimalistička estetika i korištenje predmeta koji su nam doista potrebni osnovne su crtice kojima bih opisao ovaj stil uređenja.

U nastavku posta donosim vam fotografije Mikea Karlssona Lundgrena na kojima, osim predivnih komada namještaja poput sofe i naslonjača Togo o kojima sam nedavno pisao ili stolića Noguchi, možemo vidjeti i kuhinju za koju dizajn potpisuje poznati nam brend kuhinja – Nordiska Kök.
Oštrih, ravnih i jednostavnih linija, izrađena u svjetlom drvu i sivom prirodnom kamenu, kuhinja predivno pristaje u prostor i moram priznati da je jedan od mojih osobnih favorita koji su izašli iz njihove čudesne tvornice.

Prostor je otvorenog tlocrta i minimalističke estetike, ali nije hladan. U opremanju su korišteni prirodni materijali koji povezuju krajobraz s interijerom i daju mu potrebnu toplinu.
Dnevni boravak od terase dijeli staklena stijena kroz koju puca pogled na zelena polja i livade ruralne Švedske, pravi prizor za odmaranje očiju i relaksaciju.

Nije li ovo idealan prostor za odmor? Ja bih se svakako pribilježio.

 

 

 

 

photography | Mike Karlsson Lundgren / IG

first seen on Nordiska Kök blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *