LOTTA AGATON × LAYERED

posted in: FURNITURE, PRODUCT DESIGN

Švedska dizajnerica i stilistica interijera čiji rad pratim već godinama, Lotta Agaton nedavno je u suradnji s brendom Layered lansirala svoju prvu kolekciju namještaja i sagova koja uključuje veliki kauč – za koji dizajnerica priznaje da joj je najdraži komad u kolekciji i koji je dizajnirala za vlastiti dnevni boravak u kojemu je ključna udobnost, fotelje i dvosjed iz iste serije, ojastučenu klupu te nekoliko tepiha.

“Za interijere koje sam ranije uređivala, dizajnirala sam nekoliko predmeta, ali ovo je moja prva kolekcija koja je puštena u proizvodnju.”

Sagovi su izrađeni od vune i jute te dolaze u 5 varijanti i nekoliko pastelnih zemljanih boja.

Cijela kolekcija dizajnirana je u duhu minimalističke estetike s vrlo elegantnim pristupom, ručne je izrade te u konačnici svaki komad izgleda vrlo bezvremenski. Jednostavno, neutralno, taktilno i lijepo.

Nakon dugogodišnje karijere u dizajnu interijera, Lottin iskorak prema dizajniranju namještaja bio je vrlo prirodan. Sljedeće na red dolazi pokretanje internetske trgovine za neke manje uporabne predmete koje je dizajnirala tijekom godina otkriva u razgovoru za časopis The New Era Magazine.

“Predmete koje sam dizajnirala tijekom godina koristim i danas u svojim interijerima i za njih primam puno upita.”

Inspirativne fotografije Lottine kolekcije slijede u nastavku posta.

 

 

 

design and styling | Lotta Agaton / IG

photography | Ragnar Ómarsson / IG

for LAYERED

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *