SINNERLIG | ILSE CRAWFORD ZA IKEU

posted in: FURNITURE, PRODUCT DESIGN

IKEA-ina kolekcija Sinnerlig izašla je prije gotovo šest godina i moram vam priznati da mi je jedna od njihovih najdražih.
Kolekcija je nastala u suradnji s poznatom britanskom dizajnericom interijera i namještaja, Ilse Crawford i usmjerena je na pojednostavljivanje svakodnevnog života funkcionalnim i prilagodljivim predmetima stvorenim u duhu održivosti i bezvremenosti.
Istodobno, raspon cijena prilagođen je da bude dostupan široj ciljnoj skupini.

Kada dizajniramo predmete za dom, promišljamo i usmjereni smo na to da svakodnevnim poslovima pružimo dodatnu pažnju, bez obzira na to koliko su mali i nevažni.
Volimo prirodne materijale, taktilnost i stvaranje toliko privlačnih predmeta da ih se nikad nećete poželjeti riješiti, kazala je Ilse Crawford o kolekciji iz 2015. godine.

Za mene je ta kolekcija bila vrlo autentična, jednostavna, prirodna, skladna, prelijepa.
Nikad neću prežaliti što si nisam kupio vrč iz te kolekcije. Prevrnuo sam internet uzduž i poprijeko, strane portale i aukcijske web stranice preko kojih se prodaju razni predmeti, sve. Nigdje ga nema.
Ako znate nekoga kome ne bi teško palo da ga izgubi, slobodno mi dojavite (molim vas).

Da vas malo podsjetim. Na zadnjoj fotografiji možete vidjeti koje je sve komade ta kolekcija uključivala, a ispod teksta vam stavljam i odličan video koji je snimljen u svrhu promocije svih tih divnih stvari.

Danas je iz spomenute kolekcije u prodaji ostala samo predivna visilica od ratana, koja je svojevrstan IKEA-in klasik. Vjerujem da su je svi vidjeli i znaju da je to njihov proizvod.

No sada dolazimo do glavnog pitanja: zašto sve ovo pišem i zašto sam toliko uzbuđen?!
Prije nekoliko dana je Švedski časopis Residence prenio vijest da će se ova uspješna suradnja ponoviti i na to nećemo morati čekati predugo.
Tijekom kasnog ljeta ove godine izaći će prve fotografije novih predmeta, dok će prvi proizvodi u prodavaonice stići već u jesen 2021.

Jako, jako sam nestrpljiv vidjeti što se to novog kuha, a do tada vam donosim nekoliko fotografija kolekcije koju smo svi voljeli.

 

 

 

 

photography | IKEA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *