DECONSTRUCTED BY ATELIER CPH

posted in: PRODUCT DESIGN

Atelier Cph je multidisciplinarni kopenhaški kreativni studio kojega su osnovali Sara Ingemann i Mandy Rep 2012. godine, a koji stvara prilagođena rješenja u okviru razvoja koncepata, umjetnosti i stilova, identiteta brenda, vizualne i digitalne komunikacije, izdavaštva, print dizajna itd.

Danas vam donosim njihovu zbirku printeva iz kolekcije za 2019. godinu, pod nazivom “Deconstructed” koja je inspirirana arhitektonskim skicama i nizozemskim umjetničkim pokretom De Stijl prilikom istraživačkog putovanja u Bauhaus, glasovitu školu za arhitekturu i primijenjenu umjetnost koja je djelovala 20-ih i 30-ih godina u Berlinu. U kolekciji su kreirali skup geometrijskih oblika te vertikalnih i horizontalnih linija razmještenih slojevito u okvir samog umjetničkog djela.

Nadahnuće za arhitektonske linije došlo je iz našeg istraživačkog putovanja u Berlin gdje smo posjetili zgradu Bauhausa, poznatu pod nazivom Arhiv Bauhaus.
Bauhaus je bio stup modernizma i otvorio je prostor za eksperimentiranje u dizajnu, i to smo otkrili prilikom istraživanja za ​​našu novu kolekciju. Umjetnički pokret De Stijl, koji sve svodi na čistu apstrakciju i univerzalnost reduciranjem na bitne forme i boje, također je bio važan utjecaj na kolekciju.

De Stijl je umjetnički pokret nastao tijekom 1920-ih godina. Pokret se također naziva i neoplasticizam ili nova plastična umjetnost. Naziv De Stijl dolazi od nizozemske riječi stil.
Zagovornici De Stijla, od kojih je najistaknutiji Piet Mondrian, nastojali su izraziti utopijske ideale duševne harmonije i reda. Težili su ka čistoj apstrakciji i univerzalnosti sa svođenjem na osnovne forme i boje. Pojednostavili su vizualne kompozicije na horizontalne i vertikalne smjerove te su koristili osnovne boje, crvenu, plavu i žutu kao i bijelu i crnu.”

Wikipedia

Njihove radove koje dostavljaju i u Hrvatsku možete pogledati i kupiti na ateliercphshop.dk.

 

 

 

Ukoliko ste zainteresirani za kupnju postera pogledajte i ovaj moj post.

 

art direction and styling | Atelier Cph

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *