MJESTO ZA ŽIVOT: ATHENA CALDERONE

posted in: HOME TOUR, PEOPLE

Athena Calderone je dizajnerica interijera koja se može pohvaliti zaista bogatom i živopisnom karijerom. Pokrenula je vlastiti portal imena EyeSwoon, napisala nekoliko kuharica i uredila brojne stanove. Pravi je dokaz da, ako nešto volite, u tome ćete uživati i biti zaista najbolji.
Njezin Instagram profil prati više od 200 000 pratitelja koje svakodnevno počasti fotografijama interijera ili storyjima s novim receptima, a njezini radovi i projekti bili su objavljeni na mnogim portalima i publikacijama kao što su Elle Decor, Harper’s Bazaar, Architectural Digest, Martha Stewart, Food & Wine, The New York Times, Vogue, Bon Appétit itd.

Obuhvaćajući hranu, zabavu, modu, interijere i stil života, EyeSwoon je kreativno mjesto posvećeno ljepoti i okusima svakodnevice. Osnivačica Athena Calderone stvorila je EyeSwoon kao oblik vizualnog izraza, mjesto koje pretvara običan život u gozbu za oči. Osim dijeljenja vlastitih recepata i dizajnerskih projekata, Athena također udružuje snage s istomišljenicima, uključujući slavne kuhare, blogere, dizajnere, urednike, glumce i modele kako bi pružila uvid u njihov kreativni proces te kreirala najslasnije obroke i prostore.

Prije nekoliko godina kupila je svoju prvu kuću Cobble Hill townhouse u centru Brooklyna sa suprugom Victorom i sinom Jivanom. S obzirom na to da vole renovacije i restauraciju, staroj su vili dali sasvim novi sjaj u samo 3 godine i pretvorili ju u dom o kakvom su oduvijek sanjali. Nit vodilja u uređenju bio je srednji vijek, pa su u tom duhu i kupovali razne predmete kombinirajući ih sa suvremenim komadima. Interijerom prevladavaju pastelne nijanse i razne teksture koje su dovedene u savršeni balans čineći prostor u isto vrijeme tradicionalnim i vrlo svježim i modernim.
U slobodno vrijeme vole obilaziti aukcije i kupovati antikvitete, pa kao primjer toga u dnevnom boravku možemo vidjeti predivnu vintage sofu Camaleonda iz 1970-ih s potpisom Maria Bellinija za C&B Italiju koja danas nosi naziv B&B Italia.
Centralno mjesto doma i mjesto gdje Athena provodi najviše vremena je ogromna kuhinja okupana suncem s bočnih prozora s veličanstvenim otokom koji, slobodno mogu reći, dominira prostorom i oko kojega se najčešće okupljaju ukućani.
Fotografije doma ove divne svestrane žene sljede u nastavku.

Web | EyeSwoon

Instagram | EyeSwoon

 

 

 

photography | EyeSwoon // Colin King

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *