VIPP KUHINJA | UZÈS

posted in: FURNITURE

Vipp je danski brend za koji ste sigurno čuli u kontekstu skandinavskog dizajna i dizajna općenito.
Njihovi proizvodi su toliko jednostavni, sofisticirani, elegantni i lijepi da su čak i obična kanta za smeće ili četka za wc predmeti za kojima žude brojni ljubitelji skandinavskog dizajna.

Danas neću pisati o takvim proizvodima, niti njihovim interijerima i hotelima, pokazat ću vam fotografije njihove čuvene kuhinje u koju sam i osobno zaljubljen. Nalazi se u Uzèsu u Francuskoj i našla se na stranicama njihove knjige koju su izdali prošle godine pod nazivom “Twenty Homes — One Kitchen“. Kako joj i samo ime kaže, knjiga predstavlja poznati modularni dizajn kuhinje koja se nalazi u dvadeset različitih domova, atmosfera i okruženja, a ovdje ju možete besplatno preuzeti u pdf formatu.

Jako mi je zanimljiv spoj tradicionalne arhitekture 19. stoljeća i kuhinje suvremenog dizajna jednostavne forme ravnih linija koja tvori uravnoteženu simbiozu starog i novog. Prvi puta sam kuhinju primjetio na fotografijama njihove kuće za odmor The Vipp shelter koja se nalazi u prirodnom okruženju Švedske i zaista je posebna i magična. Njoj ću posvetiti zaseban, drugi post.

Više o samome projektu i vlasnicima možete pročitati ovdje na linku.

 

 

 

art direction and styling | Line Øhlenschlæger / IG

photography | Anders Hviid

photo retouch | Francois Couderc for Vipp Kitchen Book

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *