THE AUDO

posted in: DESIGN, INTERIOR DESIGN

Prije točno četiri mjeseca uveo sam vas u dom direktora dizajna poznatog i cijenjenog danskog brenda MENU, unuka samog osnivača brenda – Joachima Engell-Hansena. Tom prilikom spomenuo sam kako sam brend, odnosno Bjarne Hansen u suradnji s arhitektonskim studijem Norm Architects na čelu s Jonasom Bjerre-Poulsenom te Nathanom Williamsom iz Kinfolka razvija potpuno novi koncept u kojemu objedinjuje hotelsku rezidenciju, izložbeni salon, koncept shop, knjižnicu materijala, kafić i co-working prostor i upravo taj koncept vam danas predstavljam. Zove se The Audo.

Audo je novi prostor u Kopenhagenu koji olakšava i slavi ljudsku interakciju i povezanost, kao i umjetnički izraz. Samo ime  je skraćenica od latinske fraze Ab Uno Disce Omnes, što znači “po jednome nauči sve”, definirajući prostor kao mjesto gdje možemo dijeliti ideje, iskustva i znanje.

Otvoren tek prije nekoliko tjedana, ovaj butik hotel smjestio se u Nordhavnu, novoj gradskoj četvrti u Kopenhagenu i bivšoj industrijskoj luci u jednoj od najstarijih zgrada u tom području i služi kao dnevni izložbeni prostor koji se stalno mijenja i prilagođava.
Od posteljine, jastuka, namještaja, lampi, knjiga i ukrasa, doslovno sve što vidite možete i kupiti.

Kada spominjem hotelsku rezidenciju, tu je i Penthouse – najveća soba u hotelu koja služi kao mali luksuzni apartman za goste koji prespavaju.
U izložbenom aspektu, soba nudi jedinstven izbor proizvoda i umjetničkih djela koja uključuju namještaj po mjeri, knjige, keramiku i kućni pribor.

Ideja je da prostor bude i mjesto susreta gdje se međunarodna umjetnička i dizajnerska zajednica može okupiti, surađivati, eksperimentirati i razmijeniti inspiraciju koju pronalaze u jedinstvenu priču koju potom mogu podijeliti sa svijetom.

Prostor pruža mogućnost da bude prisutan i uključen u oblikovanje svijeta kroz umjetnost te djeluje kao platforma za sudjelovanje u razgovoru o tome što je kreativni rad i što može biti. Ukratko, prostor djeluje kao pozornica za korisnike i kreatore kako bi se upoznali i bolje razumjeli želje i potrebe drugih.

Fotografije u nastavku slikovito dočaravaju samu priču Auda, uživajte!

 

 

 

lead architects | Jonas Bjerre-Poulsen, Peter Eland

interior architects | Sofie Thorning, Linnea Ek Blaehr, Qing Ye, Zihan Zhao

designers | Nicolaj Friis Nøddesbo, Kasper Rønn, Frederik Werner

photography | Jonas Bjerre-Poulsen, Monica Grue Steffensen, Mario Depicolzuane

client | MENU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *