VILLA CLARA BY HENRIK SCHULZ

posted in: ARCHITECTURE, INTERIOR DESIGN

Tjedan je na izmaku i za kraj ću se dotaknuti jednog meni zaista predivnog arhitektonskog projekta – Ville Clare.

Riječ je naime o dvokatnici smještenoj na brdovitom predjelu Hovåsa, gradića južno od Göteborga.
Kuću je za sebe i svoju partnericu Linu projektirao arhitekt Henrik Schulz, a ime je dobila po njihovoj dvogodišnjoj kćeri Clari.
Sami vlasnici kažu da je dizajn inspiriran balineškim građevinama i terasama na kojima su vježbali jogu prilikom posjeta tom čarobnom otoku. Kuća je sagrađena od čelične konstrukcije s velikim terasama i visećim krovom te obložena nauljenim cedrom i velikim staklenim prozorima.
Arhitekt za sebe kaže da je perfekcionist koji voli kvalitetu i rijetko pristaje na kompromise, što je i dokazao prilikom odabira materijala za izgradnju kuće.

Osobno, jako volim velike staklene stijene i sama arhitektura kuće me opčinjava, ali ono što je ostavilo poseban dojam na mene u ovom je slučaju kuhinja.
Kombinacija hrasta i sivog vapnenca kojim je obložen kuhinjski otok zaista je fascinantna te stvara predivan, savršeno izbalansiran kontrast ta dva prirodna materijala. Vapnenac Norrvange potječe iz Gotlanda, a odabran je dijelom zbog svoje lijepe boje i uzorka, a dijelom zbog toga što je proizveden u Švedskoj – kažu vlasnici.

Sama kuhinja dizajn je švedskog brenda Nordiska Kök o kojemu sam pisao već i ranije na blogu.

Više inspirativnih fotografija slijedi u nastavku.

 

 

 

 

architecture | Henrik Schulz

interior styling | Sophia Bratt / IG

photography | Andreas Sundgren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *