KUPAONICA U ZEMLJANIM TONOVIMA

posted in: INTERIOR DESIGN

Planirate li u skorije vrijeme preuređenje kupaonice i ovog puta želite nešto drugačiji izgled, manje obično i dosadno?!
Pripremio sam vam dva vrlo zanimljiva primjera u pastelnim zemljanim tonovima koji oduzimaju dah.
Naime, švedski bred Vedum za ovu godinu pripremio je neke novitete u svojoj ponudi kupaonica. Na žalost nisu dostupni kod nas, no ja sam posudio njihove inspirativne fotografije kako bih vas inspirirao i predložio vam moguću paletu boja koju možete koristiti ili se njome smo nadahnuti.

U prvom primjeru naglasak je na nešto toplijim tonovima poput boje pijeska i wenge u kombinaciji sa sivim nijansama, izgled kupaonice nešto je tradicionalniji, no u isto vrijeme izgleda vrlo suvremeno, trendi i jako privlačno.
Drugi primjer kombinacija je neutralnih sivo-bijelih i zelenkastih tonova. Nikada nisam razmišljao o zelenoj kao boji u kupaonici, ali moram priznati da me je ovaj primjer kupio.

Svakako treba primijetiti da su stvari koje su fiksne, odnosno koje ne možemo često mijenjati – poput pločica ili sanitarija postavljene u neutralnim nijansama, pa prilikom odabira promislite o nijansi i uzorku pločica koje odabirete jer to je ipak trajnija komponenta cijelog dizajna.
Boje su u ovom slučaju korištene na zidovima, rasvjetnim tijelima i kroz detalje.
Rekao bih da su ovo odlični primjeri iz kojih učimo da treba promišljati dizajn izvan klasičnih stereotipnih okvira i pravila, pustimo mašti na volju, poigrajmo se detaljima i bojama, siguran sam da će krajnji rezultat biti fantastičan.

 

No. 01

 

No. 02

 

 

 

photography | VEDUM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *