STAN U RIGI UREĐEN U DUHU ART NOUVEAUA

posted in: INTERIOR DESIGN

Ponekad mi se desi da slučajno naletim na neku fotografiju interijera o kojemu želim saznati nešto malo više.
Dešava se da me istraživanje jednostavno ne dovede nigdje ili otkrivši galeriju s više fotografija cijelog interijera prestanem biti fasciniran njime, ili me, u trećem slučaju interijer “izuje iz cipela”.

Danas vam donosim projekt koji me osvojio na prvu – što zbog kolorita, što zbog jednostavnosti, što zbog estetike uređenja.
Kombinacija stilova, tekstura, uzoraka i materijala pomno je birana da bi se u secesijskoj zgradi sačuvali originalni arhitektonski detalji, a pri tome ju se moderniziralo i prilagodilo vlasnicima, – mladoj obitelji, i općenito životu današnjice.

“Cilj nam je bio sačuvati vrijednosti kulturne baštine i istodobno stvoriti estetski prostor koji odgovara potrebama života danas.” – Dovile Paunksnyte, AKTA

Dizajn interijera potpisuje litavski studio mladih kreativaca AKTA, čiji su projekti zaista fantastični i danas vrlo zapaženi i objavljeni u brojnim medijima diljem svijeta.

Intervencija u tlocrtnom rasporedu nije bilo, zadržano je originalno stanje koje je prilagođeno potrebama vlasnika. Sam prostor veličine je 134 kvadratna metra i sastoji se od dnevnog trakta s kuhinjom i blagovaonicom, dvije spavaće sobe, radnim prostorom te kupaonicom i odvojenim toaletom.

Inspirativne fotografije Norberta Tukaja slijede u nastavku.

 

 

 

 

interior design | AKTA / IG

photography | Norbert Tukaj / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *