THE SCULPTOR’S RESIDENCE | STOCKHOLM DESIGN WEEK

posted in: EDITORIAL, PRODUCT DESIGN

Stockholm Design Week je u punom jeku, sve je krenulo prije dva dana i traje još samo dva i užasno mi je žao što si ove godine nisam stigao organizirati put u švedsku prijestolnicu.

Iako vam ne mogu prenijeti osobne doživljaje s tog prestižnog tjedna dizajna, možemo zajedno uživati u fotografijama koje prenose razni mediji, dizajneri, brendovi i fotografi.
Prije nego je zapravo sve krenulo, na e-mail su mi stizale brojne press objave i najave, a među njima je bila i ona za izložbu pod nazivom The Sculptor’s Residence. Vidjevši da je sama izložba organizirana od strane brendova MENU i DUX te poznatog danskog arhitektonskog studija Norm Architects, znao sam da će ovo biti prava poslastica.
Prošle godine su DUX i Norm Architects također organizirali izložbu naziva “Into the light” u štokholmskoj Almi o čemu više možete vidjeti na linku, a koja me, malo je reći, oduševila – boje, teksture, oblici, atmosfera, ma sve.

The Sculptor’s Residence kao što i samo ime nagovještava predstavlja habitat sakupljača umjetnina, kolekcionara.
Izložbeni prostor kroz četiri prostorije savršeno prikazuje sliku interijera koju lako možemo zamisliti kao nečiji životni prostor – pomalo zbrkan i neuredan s dozom eklektičnog te stvarima, skicama i skulpturama posvuda.
Interijer nije lišen detalja i ogoljen kako smo to već navikli gledati na fotografijama savršeno dekoriranih interijera već donosi atmosferu privatnog doma na neki surov i realan način.

Kuriran od strane Norm Architectsa i Linnee Ek Blaehr, suosnivačice Séché Studia interijer je u potpunosti opremljen namještajem i rasvjetom brendova MENU i DUX, a detalje koje možemo primijetiti poput predivnih funkcionalnih, a skulpturalnih keramičkih predmeta rad su švedske kiparice Sofije Tufvasson, a drvene skulpture Nicholasa Shureyja.

Izložba uspješno spaja staro i novo – klasične arhitektonske elegantne detalje u interijeru te geometrijske i jednostavne linije bezvremenskog namještaja prikazanog na neki potpuno nov i svjež način, bravo, bravo!

Kadrovi koje je zabilježila fotografkinja Monica Steffensen slijede u nastavku, uživajte!

 

 

 

 

The Sculptor’s Residence

the exhibition by Norm Architects / MENU + DUX 

styling | Linnea Ek Blæhr (Séché Studio)

photography | Monica Steffensen / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *