STAND BY NORM ARCHITECTS

posted in: PRODUCT DESIGN

Kupaonica je tema koje sam se nekako najmanje dotakao na blogu, pa je došao red da ispravim tu nepravdu. Danas vam donosim liniju koja je 2015. godine predstavljena na Milan design weeku, odnosno čuvenom Salone del Mobile i zaista oduzima dah. Kupaonska linija naziva Stand dizajn je danskih dizajnera Norm Architects koje sam spomenuo nedavno kad sam vam predstavio njihov projekt kuću Gjøvik smještenu u bizini Osla, a koji su radili za talijanski Ex.t.

U skladu s našom minimalističkom filozofijom, pokušali smo reinterpretirati modernistički stil dvadesetih i tridesetih godina prošlog stoljeća, oduzimajući mu dekorativne elemente kako bismo došli do točke gdje se više nema što dodati ili oduzeti u svrhu poboljšanja proizvoda.

Norm Architects

Ex.t je talijanski brend kupaonskog namještaja sa sjedištem u Firenzi i njihov tim je sačinjen isključivo od žena. Ovaj inovativni brend kombinira viziju svojih međunarodnih dizajnera s talijanskim znanjem u korištenju tehnika, vještina i materijala; proizvodi su esencijalni, višenamjenski i s posebnom su pažnjom ručno izrađeni u toskanskim obiteljskim ateljeima. Vjeruju, kako kažu, u vrijednost tradicije i snagu kreativnosti; njihova je misija proizvesti namještaj za kupaonice inspiriran svjetskim dizajnom. Proizvodi su im pogodni za mnoge životne prostore, ujedinjuju globalni trend u dizajnu s talijanskom lokalnom zanatskom baštinom. O povijesti brenda i timu možete više pročitati na službenim stranicama, a posljednji katalog za 2018. godinu dostupan je na linku.

U skladu s mekim esencijalizmom karakterističnim za studio Norm Architect, kolekcija Stand vizualno komunicira osjećaj smirenosti i opuštenosti. Geometrijski oblici, izostanak boja i autentična toskanska proizvodnja, udruženi zajedno, stvorili su jedinstven karakter koji projicira skandinavsku jednostavnost i minimalistički pristup dizajnu.

Više fotografija kolekcije možete pogledati ovdje, a ukoliko imate u planu renoviranje kupaonice, za inspiraciju svakako pogledajte i ostale linije brenda.

 

Photography I Ex.t catalogues // Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *