MALENI PROSTOR, VELIKI IZAZOV ZA DIZAJNERA

posted in: INTERIOR DESIGN

Vikend je iza nas pa odmorni i svježi ulazimo u tjedan pred nama.
Vodim vas ponovno u Göteborg i za vas sam pripremio fotografije stana za koji styling potpisuje švedska arhitektica i dizajnerica Emma Fischer, koju sam već i ranije spominjao na blogu. Prostor od svega 38 kvadratnih metara dostupan je preko agencije Stadshem, na čijim stranicama možete saznati više o samome stanu, povijesti zgrade i općenito o kvartu u kojem se nalazi.

Interijer je obučen u veoma neutralnu paletu boja s tek pokojim detaljem u zemljanim tonovima i s crnom kao akcentnom. Razlog radi kojeg vam zapravo pokazujem stan je vrlo pametno rješenje odvajanja spavaćeg kutka koje estetski ne narušava izgled, ne zagušuje prostor, a kojim dobivate nešto intimniji kutak za spavanje. Ideju možete iskoristiti u stanovima male kvadrature, stanovima i apartmanima za najam, ili pak prostorijama koje su velikih dimenzija, a vrlo nepraktične za pregrađivanje jer su duge s prozorima koji se nalaze na samo jednom, kraćem zidu, kao što je to slučaj ovdje (tlocrt stana).

Emma se pobrinula da ovaj prostor odiše jednostavnošću i elegancijom dok je za fotografije zaslužan fotograf Anders Bergstedt.

Nadam se da vam se ideja sviđa, a možda nekoga od vas i inspirira u uređenju doma ili apartmana. Uživajte!

 

Styling I Emma Fischer

Phtography I Anders Bergstedt for Stadshem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *