REITARSKA | EMIL DERVISH

posted in: INTERIOR DESIGN

Rad ukrajinskog arhitekta Emila Dervisha počeo sam pratiti prije otprilike godinu i pol, kada sam se prvi puta susreo s projektom naziva Beige koji je nastao iz suradnje s Emilovim kolegom, arhitektom Evgeniyjem Bulatnikovim. Tom projektu posvetio sam post na blogu i od tada “držim na oku” rad tih dvaju fantastičnih arhitekata.

Danas sam za vas pripremio projekt naziva Reitarska – stan smješten u središtu Kijeva.
U zatečenom stanju interijer su sačinjavale tri odvojene prostorije povezane dugačkim i tamnim hodnikom, a nakon Emilove intervencije postao je to studio prepun svijetla i vrlo pametno dizajniranog i osmišljenog tlocrta.
Iskreno, jako mi se sviđa kako stan danas izgleda tlocrtno.

Prilikom opremanja interijera korišten je starinski sovjetski namještaj koji se odlično slaže s neutralnom paletom boja i prirodnim materijalima poput mjedi i drva koji su korišteni u samom prostoru.

Od kultnih dizajnerskih komada možemo primijetiti predivne blagovaonske stolice Standard dizajnera Jeana Prouvéa ili zidne lampe Bellevue u spavaćoj sobi, dizajn Arnea Jacobsena iz 1929. godine.

Svakako škicnite i ostale Emilove projekte. U nastavku slijede fotografije Mikhaila Loskutova, a tlocrt stana možete naći u samom dnu posta.

  

 

interior design | Emil Dervish / IG

photography | Mikhail Loskutov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *