PEDESET KVADRATA LJEPOTE

posted in: INTERIOR DESIGN

Uvijek se nekako plašim da ću jednog dana završiti u stanu kakvih se pomalo užasavam. Da budem potpuno iskren, uopće nisam ljubitelj potkrovlja i dugih, uskih prostora u kojima se ulazi is sobe u sobu. Nekako sam s godinama razvio tu odbojnost prema, kako ih ja zovem – tunelskim stanovima, ni sam ne znam zašto. Što se potkrovlja tiče tu recimo da imam ispriku, kao dijete odrastao sam u vlastitoj sobi koja se nalazi u potkrovlju kuće. Preokrenuo sam namještaj u njoj nebrojeno puta i nikad mi se nije svidjela.

Danas sam za vas pripremio fotografije jednog “tunelskog stana” koji mi se zapravo jako sviđa. Možda je stvar otvorenog prostora, možda položaja prozora, možda kvadrature, a možda samo uređenja, no bilo kako bilo, interijer mi je baš interesantan.

Stan se prodavao preko agencije Fastighetsbyrån, nalazi se u Stockholmu na Vasastanu, površine je 51 kvadratni metar i nalazi se u zgradi iz 1903. godine – ukratko brojke i činjenice.
Kao što sam spomenuo, uređenje je jedan of faktora zbog kojega me sam interijer i privukao. Ima tu dozu vintagea koja stvara toplinu doma, paleta boja preljeva se iz sive u bež i to savršeno izbalansirano. Namještaj korišten u opremanju je manje-više klasičan, bezvremenski, stvari koje su bile trendi prije 15 godina, a jednako popularne i danas. Jednostavno i lijepo.

Volim tu čar otvorenog prostora – pozoveš ljude doma na druženje uz neku hranu i pripremajući ju komunikaciju lako možeš ostvariti s društvom na sofi i s društvom za stolom, mislim da je to najveća prednost ovog stana.

Inspirativne fotografije donosim vam u nastavku.

 

 

 

photography | Fastighetsbyrån

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *