ÖVERALLT | KOLEKCIJA NADAHNUTA MODERNOM AFRIKOM

posted in: FURNITURE, PRODUCT DESIGN

Sljedeći mjesec u IKEA-ine prodavaonice dolazi nam posebna kolekcija nadahnuta Afrikom, kolekcija u kojoj moderna Afrika upoznaje skandinavski dizajn. U IKEA-i su željeli saznati više o suvremenoj afričkoj sceni dizajna i kreativnoj eksploziji koja se unazad nekoliko godina može vidjeti u gradovima diljem Afrike i to je bio početak jedinstvene suradnje koja je započela prije nekoliko godina na Design Indaba Festivalu u Cape Townu.

“Udružili smo se s grupom dizajnera, arhitekata, umjetnika i kreativaca iz pet afričkih zemalja kako bismo surađivali oko suvremenih urbanih navika i važnosti koju one imaju u domu. Polazište je bilo istražiti područje povezano s druženjem oko hrane, životom unutar i izvan kuće, oblicima izražavanja identiteta i naravno održivost. Odatle, proces oblikovanja i razvoja rezultirao je kolekcijom proizvoda koji se bave izgradnjom mostova, a ne zidova te zbližavanjem ljudi i stvaranjem mjesta za bolje zajedničke trenutke i navike.”

Selly Raby Kane, Issa Diabaté i Renee Rossouw, troje su afričkih dizajnera koji stoje iza kolekcije koju čine veći komadi namještaja, posuđe, tekstil i torbe od održivih materijala. Zajedno s IKEA-inim dizajnerima stvorili su kolekciju koja veliča zajedništvo i uklanja prepreke. Ideja same kolekcije prikazana je u promotivnom letku koji možete vidjeti ovdje, a za više članaka povezanih s temom posjetite IKEA today web stranicu.

Ono što je meni vrlo zanimljivo je to da se police i fotelje od drvnih ploča (fotografija iznad) po potrebi vrlo jednostavno mogu sastaviti i rastaviti, a možete ih sami i prebojati ili ukrasiti kako vama najviše odgovara. Vrlo bazični, pametno izdizanirani i jednostavni komadi namještaja.

Promotivne fotografije i videi o dizajnerima slijede u nastavku, a dok iščekujemo proizvode u njihovom zagrebačkom salonu u dnu posta možete škicnuti moj odabir, tj. osam favorita iz kolekcije.
Uživajte!

 

Mojih osam favorita iz kolekcije:

 

 

 

 

 

 

photography | IKEA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *