WALL OF ART

posted in: INTERIOR DESIGN, PRODUCT DESIGN

U posljednje vrijeme sve ih više viđamo i sve su popularniji zidni posteri. Uokvireni ili bez okvira, apstraktni, geometrijski, u boji ili crno bijeli, zavladali su i društvenim mrežama.
Na Instagramu postoji velik broj autora koji prezentiraju svoj rad ne bi li ostali zamijećeni i ostvarili suradnju s pokojim dizajnerom ili stilistom interijera.

Annika Hultgren i Nicklas Claesson šveđani su koji su se odlučili za nešto drugačiji pristup, osnovali su Wall of Art, digitalnu platformu koja želi istaknuti i promovirati neotkrivene autore i kreativce. Rad tih ljudi ne stoji iza poznatog imena te im kao takvima samopromocija može biti veliki izazov i upravo zato su Annika i Nicklas osnovali platformu, kako bi im pomogli i olakšali da svoju umjetnost iznesu široj publici.
Na webu možete pročitati više o samim autorima i umjetnicima, zaviriti u njihove domove ili se inspirirati nekom od brojnih fotografija i priča s bloga.
Radove šalju i u Hrvatsku, a shipping je 199kr, odnosno oko 140kn.

Od nedavno Wall of Art ima i svoj studio (Odengatan 39) u Stockholmu, ujedno je to galerija, mjesto na koje se možete doći inspirirati, kupiti radove ili zatražiti stručnost za stvaranje vlastitog galerijskog zida.
Vlasnici ističu kako žele potaknuti neotkrivene stvaraoce dajući im priliku da izlože svoj rad, a i sam studio se može rezervirati i iznajmiti za slikarske aktivnosti, odnosno u nekom periodu poslužiti kao atelje.
Inspirativne fotografije studija donosim u nastavku.

 

 

 

styling | Lovisa Häger

photography | Jesper Florbrant / IG for Wall of Art

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *