ODA PROČIŠĆENOJ JEDNOSTAVNOSTI

posted in: INTERIOR DESIGN

Pred njujorškog dizajnera interijera Charlieja Ferrera stavljen je zadatak da uredi i opremi stan u mirnoj ulici u Shoreditchu u istočnom Londonu za klijenta kojemu je to prvi vlastiti stan, a koji je mladi partner londonske odvjetničke kompanije.

Apartman se sastoji od jedne spavaće sobe s kupaonicom i dnevnim traktom te ima visoke stropove, staklene stijene koje propuštaju puno svjetla i zatečen je u zaista izvrsnom stanju.
Klijent je posebno bio oduševljen podovima od američkog oraha te je dizajnera zatražio da i drugo drveno pokućstvo – poput blagovaonskog i stolića za kavu u dnevnom boravku te ormarića u ulaznom dijelu stana odabere u istoj vrsti drva.
Drugi zahtjev klijenta bio je da paleta boja u stanu bude nenametljiva, spokojna i odražava jednostavnost te je sukladno tome odabrana sivo-crna paleta koja u ovom slučaju izgleda fantastično.

Krajnji izazov dizajnera bio je dati ovom pročišćenom, minimalističkom stanu detalje koji će ga maknuti iz zone sterilnosti.
Neki od spomenutih detalja su i keramika iz pedesetih godina prošlog stoljeća pronađena na pariškom buvljaku te stoljetne uljane slike kupljene od prodavača u Madridu. Naravno, najintimniji dodir detaljima su umjetnička djela koja je naslikao sam vlasnik – mali crno-bijeli komad na ulazu i velika bijelo-siva slika postavljena iznad sofe.

Puno je detalja i stilova koji su dizajnom dovedeni u savršeni balans i u ovom slučaju funkcioniraju besprijekorno, mislim da je Ferrer odradio odličan posao.

Više inspirativnih fotografija Michaela Sinclaira donosim u nastavku posta.

 

 

 

 

interior design | Charlie Ferrer / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *