OBJECTS BY CAMILLA VEST

posted in: PRODUCT DESIGN
Edge series designed by Stilleben, SKAGERAK

Vjerojatno vam sam naslov govori vrlo malo ili možda čak i ništa, a pravi razlog zašto sam odlučio napisati ovaj post su upravo fotografije u nastavku.
Za Camillu Vest sam čuo ranije prošle godine kada je jedan portal objavio priču o njoj i fotografije njezina doma, a onda sam nedavno sasvim slučajno naletio na ove fotografije i odlučio ih podijeliti s vama. Koliko jednostavnosti i prozračnosti stane u kadar, a opet toliko vjerno i iskreno prikazujući objekte koji su u centru zbivanja. Vrlo inspirativno!
No da ne duljim, ukratko ću vam ispričati priču koja je u pozadini svega.

Camilla Vest rođena je u Copenhagenu u Danskoj, no posljednjih 20 godina živi i radi u New Yorku. Ova majka dvoje djece kaže kako su je putovanja svijetom, radeći kao model, oblikovala te je uvijek bila inspirirana svojim okruženjem. Vest ima urođenu sklonost klasičnom dizajnu i objektima koji su funkcionalni i bezvremenski. S pristupom “manje je više” vjeruje da je važno uložiti u jedinstvene komade namještaja i domu stvoriti atmosferu koja odražava vaš osobni ukus i način života. Prije dvije godine Camilla je osnovala Objects s vizijom približavanja skandinavskog dizajna Americi, odnosno jedinstvenih priča iza ikonskih danskih dizajnerskih brendova i počela surađivati s prestižnim časopisima, dizajnerima i stilistima interijera.
Spomenuo bih i činjenicu da je Camilla sestra poznate danske stilistice interijera Pernille Vest koja je između ostaloga radila styling za Tine K HomeH&M Home kolekcije za proljeće 2019. koje sam vam predstavio početkom godine. Zaista talentirana obitelj!

Fotografije koje vam donosim u nastavku snimljene su u novom izložbenom salonu u New Yorku i prikazuju komade brendova s kojima Camilla surađuje; Hawkins New York, Design Within ReachSkagerak, Brdr. Petersen, Skovshoved Møbelfabrik i drugi. Brendovi su to s nepogrešivim nordijskim twistom, utemeljenim na ručnoj izradi te jednostavnom i funkcionalnom dizajnu.

Web | Objects.
Instagram | Objects Camilla Vest

Norr Tray designed by Ditte Buus Nielsen | Nordic jug designed by VE2 || both SKAGERAK
Georg Jubilee stool designed by Chris Liljenberg Halstrøm, SKAGERAK
Brut Table designed by TAF Architects, SKAGERAK
Maissi bench designed by Kaksikko, SKAGERAK
Penguin Lounge Chair designed by Ib Kofod-Larsen, Brdr. Petersen

 

 

Styling | Camilla Vest 

Photography | Sarah Elliott

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *