H&M HOME KOLEKCIJA NAMJEŠTAJA I SVJETILJKI

posted in: FURNITURE, PRODUCT DESIGN

Koncem prošle godine M&M Home pokrenuo je svoju prvu kolekciju namještaja i svjetiljki koja se vrlo brzo rasprodala.
Sada, u proljeće ove godine izlaze sa svojom drugom kolekcijom koja je još posebnija i profinjenija, a mogu reći da me osobno neki komadi svojim zaobljenim linijama podsjećaju na razdoblje Art déco-a. Materijal zastupljen u kolekciji većinom je drvo, ratan, metal, a boje vrlo neutralne pastelne u kombinaciji sa zlatnom. Novitet je i set namještaja za upotrebu na otvorenom.
Stolić koji vam donosim na prvoj fotografiji jedna je blogerica usporedila s čuvenim stolcem “debeljuškastih” nogu Roly-Poly britanske dizajnerice Faye Toogood. U posljednjih godinu dana počeli su se pojavljivati komadi namještaja upravo takvih, debljih okruglih nogu i možda je pretjerano tako nešto reći, ali možda svjedočimo rađanju nekog novog trenda.
Fotografija ispod prikazuje naslonjač izrađen u drvu i ratanu koji svojim dizajnom pomalo sliči onom 15Chair od Kovac Family, no to je samo neka moja asocijacija. Kolekcija je već krenula; ne svi, ali poneki komadi mogu se naći na webshopu, stoga nam ne ostaje drugo no vidjeti u kom smjeru će se ova priča razvijati i što će nam još ponuditi ovaj švedski brend. Ako je suditi po najavi, bit će ovo vrlo zanimljiva godina.

 

 

Photography | H&M Home

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *