NOVI PROJEKT BRENDA NORDISKA KÖK

posted in: FURNITURE

Mislim da Nordisku Kök, švedski brend kuhinja ne trebam posebno predstavljati. Pisao sam već nekoliko puta o njima i predivnim kuhinjama koje dizajniraju i rade.

Ovog puta donosim vam fotografije jedne minimalističke kuhinje smještene u stanu s prijelaza stoljeća u središtu Stockholma.
Klijentova želja bila je velika “društvena” kuhinja koja je otvorenim tlocrtom povezana s blagovaonicom i dnevnom sobom.
Rezultat je zaista impresivan, klasična skandinavska estetika rubno balansira s utjecajima Azije.
Korpusi i fronte donjih elemenata ravnih su linija, bez nepotrebnih detalja, vrlo jednostavni i izrađeni u drvu hrasta tople tamno-smeđe nijanse, dok su na kontrastnim bijelim frontama gornjih ormarića dodani elegantni široki rubovi koji omekšavaju cijelu kompoziciju i daju dašak rustikalnog dizajna nekih prošlih vremena.
Radne površine izrađene su od bež vapnenca koji ovoj kombinaciji daje dozu ekskluzivnosti i luksuza, a isti materijal korišten je i za zidne obloge.
Kako je prostor koji je namijenjen za samu kuhinju dosta velik, odlučili su se za nešto drugačije, nestandardne dimenzije ormarića, pa su oni dodatno dublji.

“Da smo odlučili izraditi ormariće prema švedskim standardnim dimenzijama, proporcije u toj velikoj prostoriji bile bi potpuno pogrešne. Na ovaj način dobili smo uravnotežen osjećaj prostranosti.”

Na projektu kuhinje dizajneri iz Nordiska Kök surađivali su s dizajnericom interijera Alexandrom Ogonowski koja je bila zadužena za uređenje ostatka stana.

Više fotografija slijedi u nastavku posta.

 

 

 

kitchen design | Nordiska Kök and Alexandra Ogonowski

styling | Alexandra Ogonowski / IG

photography | Erik Lefvander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *