MARBODAL | BARK

posted in: FURNITURE, PRODUCT DESIGN
photography | Ragnar Ómarsson

Gledajući kalendarski danas je prvi dan jeseni (yaaay, jako volim jesen) i nekako je uobičajeno i prirodno da sve u okolišu koji nas okružuje poprima smećkaste tonove. Ne znam za vas, ali meni je sve ovo jako brzo prošlo, čitava ova godina.
Zadnjih nekoliko dana i vremenska prognoza nas je počela častiti s pokojom kapi kiše, tek toliko da se priviknemo na činjenicu da ljetu polako dolazi kraj.

Nadahnut jesenskom paletom boja, odlučio sam vam pokazati jednu poprilično suvremenu, otvorenu, drugačiju i prelijepu kuhinju. Dizajn potpisuje švedski brend kuhinja Marbodal dok je za styling zaslužan studio Lotte Agaton.
Prošlog vikenda odlučio sam malo istražiti web stranicu spomenutog brenda kuhinja i zaista me ugodno iznenadilo koliko truda je uloženo u samu priču oko inspiracije i dizajna, oko svake boje iz njihove ponude, oko videa koji ih predstavlja, oko fotografija… svega. Nakon nekoliko sati pregledavanja i uživanja u toj rapsodiji, odlučio sam da vam moram pokazati barem jednu od kuhinja i odluka je pala da će to biti baš danas i da će to biti upravo ova “jesenska”, tamna.

Ako pažljivije pogledate vidjet ćete da je cijela kuhinja sadržana u centralnom otoku na kojemu se priprema hrana i pere posuđe i namjernice, dok su na pokrajnjim zidovima smještene otvorene police i ormar s hladnjakom. Navikli smo već na to da je kuhinja centralno mjesto druženja, nije to ništa novo, pa je tako i ova podređena upravo druženju, pripremi i uživanju u hrani.
Kutak pokraj hladnjaka rezerviran je za stol i prostor za blagovanje i tako je zaokružena cijela priča.

Kuhinja s fotografija jedna je onih predstavljenih u paleti 10 boja inspiriranih nordijskom prirodom. Bark, kako joj i samo ime kaže inspirirana je korom drveta, a zgodan video na tu temu možete pogledati na samome kraju posta.
Ako će vas znatiželja odvesti na njihovu stranicu, svakako škicnite Tall i Sand koje su također moji favoriti.

 

 

 

 

styling | Lotta Agaton Interiors / IG

photography | Pia Ulin

for Marbodal / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *