KUTAK ZA OPUŠTANJE

posted in: INTERIOR DESIGN

U većini slučajeva vikendom se odmaramo i uzmemo si vrijeme za sebe, za opuštanje od radnog tjedna i pripremu za nadolazeći.
Ponekad, ako je vrijeme lijepo, isplaniramo izlet i provedemo vrijeme na otvorenom. U nekom drugom slučaju ostanemo kod kuće čitajući knjigu, gledamo televizijski program, planiramo odmor ili recimo, kao ja, planiramo nove dizajnerske pothvate ili istražujemo blogove i kreativne ideje na prostranstvima interneta.
Bilo kako bilo, složit ćemo se da nam je svima u nekom trenutku potreban odmor i predah.

Razmišljanje o tome dovelo me do pitanja, koliko nas posjeduje neki svoj kutak za opuštanje u vlastitom domu?
Da li je to krevet u spavaćoj sobi, sofa ili fotelja u dnevnoj, neki kutak na terasi/balkonu, izdvojeni kutak u stanu/kući ili cijeli životni prostor nije toliko važno. Ono što je važno je da se u tom prostoru osjećamo opušteno i neopterećeno. Da možemo čitati, promatrati, osluškivati, drijemati i osjećati se sigurno.

Osobno vrlo malo vremena tijekom tjedna provodim u stanu, obveze me zaokupe tako da u većini slučajeva samo prespavam, popijem jutarnju kavu, doručkujem i izlazim. No uvečer kada se obaveze smire i grad utihne volim se opustiti na sofi i ne raditi apsolutno ništa. To je nekako postao moj ritual pred odlazak na spavanje.

Danas sam vam odlučio pokazati jedan zgodan kutak u stanu koji se prodavao preko švedske agencije Erik Olsson i odlično se uklapa u priču.
Odabrani kolorit je vrlo neopterećujuć, neutralni i pastelni tonovi s odabranim komadima namještaja tvore vrlo udobnu i jednostavnu kompoziciju kojoj bih se lako mogao prepustiti.

Styling interijera potpisuje Apartment Studio, a fotografiju Victor Falk.

 

 

 

 

styling | Apartment Studio

photography | Victor Falk

for Erik Olsson Fastighetsförmedling / IG

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *