DVA RAZLIČITA SVIJETA

posted in: INTERIOR DESIGN

Danas sam vam odlučio pokazati nešto malo drugačiji interijer. Radi se o prostoru u kojemu su kombinirani vrlo suvremeni komadi namještaja i oni koji zrače nekim minulim vremenima. Iako na prvu djeluje kao neka udobna i topla kolibica ili farmerska kuća, promatrajući segmentirano prostor, uočit ćete vrlo suvremene momente.
Paleta boja, odabir namještaja, biljaka, ukrasa, sve se odlično povezalo u kompoziciju koja izgleda jako dobro.

Elegantan naslonjač od ratana imena Grace (fotografija gore) koji je Tove Kindt-Larsen dizajnirao još 1936. godine, danas je dio asortimana danske dizajnerske kuće Gubi, dok je stolić pokraj njega izrađen u mramoru i metalu dizajn Luce Nichetto iz 2018. za &Tradition – dva različita svijeta koji fonkcioniraju savršeno.

Zgodan detalj su mi i drvene zidne vješalice u kuhinji koje se mogu koristiti na brojne načine i u različitim prostorijama doma, od spavaće sobe, kupaone pa sve do kuhinje kao na primjeru fotografija u nastavku posta. Njih zapravo dosta često možemo vidjeti u skandinavskim interijerima, a razlog je vjerojatno njihova praktičnost. Vrlo jednostavn dizajn koji uz malo truda i vještine rada s drvom možete i sami izraditi.

Osobno možda ne bih odabrao ovaj stan kao svoj životni prostor, ali se našao na blogu jer je vrlo inspirativan. Mislim da možete “ukrasti” brojne ideje u uređenju i nadahnuti se fotografijama koje je Henrik Linden napravio za agenciju Alvhem.

 

 

 

photography | Henrik Linden

for Alvhem / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *