BEMZ | TACTILE COLLECTION

posted in: EDITORIAL, PRODUCT DESIGN

Dva tjedna ljetnog odmora prebrzo je proletjelo i u tom slučaju se mogu složiti s onom svima nam poznatom: sve što je lijepo kratko traje.
Povratak kući krenuo je užurbano i radno, ali veselim se preostalim ljetnim danima i jeseni pred nama.
Blog sam iskreno malo zapostavio, ali tijekom ljeta sam razmišljao o idejama i stvarima koje vam želim pokazati u narednom periodu, a bit će riječi i o službenom otvaranju mog vlastitog studija. Sve se malo oduljilo, što zbog birokracije, što zbog mene osobno, no da ne duljim.

Danas vam donosim priču o Švedskom brendu Bemz kojemu sam posvetio kratki post i prije godinu dana.
Za sve koji nisu čuli za njih, najjednostavnije rečeno: Bemzova primarna djelatnost je prodaja presvlaka i nogica krojenih da odgovaraju određenim IKEA-inim komadima namještaja.
Dakle, ako imate sofu koja je IKEA-in dizajn i izlizala vam se tkanina ili vam se jednostavno više ne sviđa – želite novu boju i više teksture, u tom slučaju odete na njihovu web stranicu i u nekoliko klikova naručite i kupite novu.
Izbora je zaista puno, dostavljaju i u Hrvatsku, a za sve narudžbe iznad 150€ poštarina je besplatna.
Nakon ovih više tehničkih stvari prelazimo na one oku ugodnije.
Nedavno su predstavili kolekciju Tactile koju vam danas predstavljam i koja dolazi u, kako joj i samo ime govori, tri vrste taktilne tkanine: bouclé, teddy i tweed te nekoliko boja.
Više informacija o samim tkaninama i bojama pronaći ćete na njihovoj web stranici.

Jako volim taktilne i teksturalne tkanine jer njima uvijek možete istaknuti komade namještaja u prostoru bez da koristite jake boje.
Osobni favorit iz ove kolekcije mi je tkanina bouclé i to u boji bjelokosti, zaista izgleda prelijepo.
Jeste li znali da je tu, inače ne tako popularnu dekonstruiranu petljastu strukturu tkanine među prvima u svijet mode uvela Coco Chanel? Spajajući formu i funkciju, tradicionalna radna tkanina dobila je glamurozan zamah s inovativnim bojama i luksuznom strukturom te je postala sinonim za elegantnu sofisticiranost.
Industrija dizajna namještaja popularizirala ju je kada je Florence Knoll 1940-ih zatražila stolicu u kojoj se može ‘sklupčati’, a Eero Saarinen joj je to i omogućio. Doslovno tumačeći ovaj zahtjev, Saarinen je upotrijebio čak i uvijenu tkaninu (bouclé, fr. uvijen, prstenast). Stolica Womb ostala je Knollov klasik, a sama tkanina zavladala je svijetom interijera.

Inspirativne fotografije ove zanimljive kolekcije slijede u nastavku posta.

Styling potpisuje stilistica Linnéa Salmén, dok je za fotografiju bio zadužen Kristofer Johnsson.

 

 

 

 

styling | Linnéa Salmén

photography | Kristofer Johnsson / IG

for Bemz / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *