KUĆA NA JEZERU WINNEBAGO

posted in: INTERIOR DESIGN

Inspiracija za današnji post dolazi iz mog trenutnog putovanja po jednom hrvatskom otoku.
Priča zapravo ide ovako. Bliski poznanici kupuju kuću na obali u predjelu Zadra – na nekom od otoka. Moja početna uloga u ovom trenutku isključivo je uloga savjetnika u pogledu uređenja interijera. Obišli smo nekoliko nekretnina; meni su poznate njihove želje i potrebe što se tiče uređenja i konačni budget, a u skladu s time ih i savjetujem, recimo to tako.
Kasnije ću se pozabaviti samim interijerom, no to je tema za neki drugi post tek nakon konačnog odabira i kupnje nekretnine.

U tradicionalnom uređenju kuća na našoj obali najčešće možemo vidjeti boje poput plave i zelene u kombinaciji s bijelom, od čega ja zapravo pokušavam pobjeći.
Moja ideja je koristiti nježniju paletu pastelnih i zemljanih tonova u kombinaciji s bijelom kao bazom, a pritom zadržati duh tradicionalnih priobalnih interijera u suvremenom obličju.

Vrlo inspirativan primjer je kuće na jezeru Winnebago u američkoj saveznoj državi Wisconsin.
Nazvana Woven House, građevina je čista projekcija onoga što kuća u svojoj biti jest – svaki detalj naglašava osnovne elemente i oblike poznate nam stambene strukture, istodobno stvarajući kohezivan dizajn koji slavi moderni dom. Arhitekti studija Bruns Architecture pozabavili su se osnovnim geometrijskim oblicima i projektirali građevinu koja najbolje odgovara potrebama vlasnika. Sam studio osnovao je 2008. godine arhitekt Stephen Bruns s jednostavnim ciljem – projektirati čiste, smislene dizajne koji će biti izvedeni u kvalitetno izgrađene strukture.

Arhitektonski studio je na projektu surađivao s dizajnericom interijera Lindsay Pauly, a cilj projekta bio je stvoriti ugodno mjesto na kojem će se okupljati sami vlasnici – obitelj iz New Yorka. Prostor odiše profinjenošću, a istodobno uvodi predivan krajolik u obliku materijala – drva i zelenila u sam interijer.
Minimalistički. skladno, lijepo.

Inspirativne fotografije Tricie Shay donosim vam u nastavku.

 

 

 

 

architecture | Bruns Architecture / IG

interior design | Lindsay Pauly

photography | Tricia Shay

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *