IDILIČNA KOLIBA U DALARÖU

posted in: ARCHITECTURE, INTERIOR DESIGN

Prije godinu dana, sredinom lipnja švedski ELLE Decoration objavio je na svom web portalu priču o jednoj posebnoj kolibi – kolibi na štokholmskom arhipelagu.

Vlasnici Emily i Christian Soneson žive u Stockholmu; Emily radi za čuveni H&M dok je Christian svoju strast za namještajem i dizajnom odlučio utažiti osnivanjem vlastite firme.

Sama koliba koju vam predstavljam nalazi se u mjestu Dalarö na relativno maloj udaljenosti od grada pa svako malo uspijevaju vikendom pobjeći od gradske vreve u bajkovitu oazu zelenila.
Interijer obiluje prirodnim materijalima poput drva, kože, tkanina. Od zidova preko podova do namještaja proteže se paleta smečkastih i svijetlih tonova koji ovaj ambijent čine još bližim prirodnom okruženju u kojemu se nalazi.
Na samo nekoliko minuta hoda od kolibe nalazi se i plaža koja posebno veseli njihovu dvanaestogodišnju kći Molly.

“Ovo mjesto je pravo utočište. Imam osjećaj kao da smo miljama udaljeni od grada, ovdje vladaju sklad i potpuni mir.” kaže Christian, a i Emily je istog mišljenja. “Ovdje sam uvijek ispunjena energijom i inspirirana, oporavljam se od užurbanog svakodnevnog života.”

Ovo priobalno mjesto nudi im i razne aktivnosti poput tenisa, jedrenja, motokrosa ili golfa, a Emily posebno veseli vožnja biciklom do luke ili u nabavku namjernica za ručak.

Originalni članak možete vidjeti ovdje, a u nastavku slijede fotografije.

 

 

 

photography | Jonas Ingerstedt

for ELLE Decoration

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *