UDOBNOST I MINIMALIZAM

posted in: INTERIOR DESIGN

Skandinavski minimalistički pristup dizajnu interijera mnogi izjednačavaju s ogoljenim i hladnim prostorima, no današnji post upravo je dokaz da je to jedna velika zabluda. Daleko do toga da minimalistički interijeri mogu biti sterilni, no izjednačavanje s skandinavskima pomalo je pogrešno.

Donosim vam prostor bogat ikonama skandinavskog dizajna izuzet boja, a one koje i vidimo zapravo se ponajviše očituju u detaljima kao što su knjige na policama ili umjetnička djela i uokvireni posteri na zidovima. Ipak, ključni komadi pokućstva odabrani su u vrlo neutralnim tonovima prirodnih boja, a izuzetak su Eamesove DSW stolice u boji ciklame postavljene oko blagovaonskog stola.

Udobnost ne trebamo gledati kroz debele glomazne sofe u koje ćemo se zavaliti kada gledamo TV ili čitamo omiljenu knjigu, niti debelo ojastučene stolice, tepihe visokog flora u koje noga lako utone ili krevet pretrpan jastucima, udobnost je ljepota življenja, svjetlo iz kamina ili svijeće u zimskom sutonu, drvena stolica koju smo naslijedili od djeda ili fotografija sretnog djetinjstva. Udobnost je individualna, ponekad ergonomska, u boji ili crno-bijela, predstavlja sreću i naravno da može biti minimalistička.

Interijer na fotografijama meni predstavlja savršenu sliku udobnosti i znam da se brojni ne bi složili samnom, i znam da je normalno da smo svi drugačiji i da volimo različite udobnosti, a ova minimalistička je baš po mom guštu.
Ovaj projekt za koji je styling radio tim stilistice Sare Widman estetski i u odabiru boja me podsjetio na onaj za knjigu Colorful na kojemu su radile Lotta Agaton i Pia Ulin prije nekoliko godina, a o kojemu sam ranije pisao na blogu.

 

 

 

styling | Sarah Widman

photography | Alice Johansson for Alvhem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *