FRAMA | THE STABLE HOUSE

posted in: INTERIOR DESIGN

Izgrađena 1878. godine, ova nekadašnja staja za konje danas je predivan stambeni objekt koji se nalazi u Copenhagenu. Vlasnici su je odlučili potpuno renovirati te za to zadužili glavnu dizajnericu danske Frame, Cassandru Bradfield.
Bradfield kaže kako je dosta vremena provela u konverzaciji s vlasnicima sve dok nisu pronašli najbolje moguće rješenje za projekt. Željeli su povezati kuću, otvoriti je koristeći jednostavna rješenja, a pri tome istaknuti detalje. Rezultat je svijetao, topao, minimalistički interijer.

Originalna inspiracija bila je taktilnost; sve je vrlo opipljivo i možeš osjetiti svaki detalj, kaže Bradfield. Mnogo je i funkcionalnih komada u kući, no bilo je važno iskomunicirati eleganciju interijera povezujući namještaj i sam prostor na neki jednostavan, minimalistički način.
Korišteni su većinom prirodni materijali kombinirani na različite načine, a čija će patina i fizičke promjene s vremenom samo dati dodatni dekorativni element. Prostor je organiziran tako da se u prizemlju nalaze kuhinja, radna soba i toalet, dok su na katu smještene dnevna soba te spavaonica s walk-in ormarom i kupaonicom.

Ono što me se posebno dojmilo su rebrasta mjedena prozorska sjenila i ona s reljefnom staklenom površinom – jednostavni detalji koji su prije svega funkcionalni, a potom i nenametljiv ukras. Istaknuo bih i kupaonicu izrađenu u terrazzo tehnici s izlivenim umivaonikom jednostavne pravokutne forme koji cijeli prostor čini vrlo skulpturalnim.

Ovo nije prvi puta da Frama potpisuje dizajn interijera; ranije su radili na projektu restorana u Mexico Cityju, peruanski bistro u Copenhagenu, surađivali s drugim dizajnerima i brendovima te uredili svoje prodajne salone diljem svijeta. Ono što je karakteristično, zajedničko i povezuje sve njihove projekte su usmjerenost na prirodne materijale, jednostavna geometrija dizajna te uvažavanje trajnosti.

Fotografije u nastavku rad su Erika Lefvandera.

 

 

Interior design and styling | FRAMA

Photography | Erik Lefvander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *