MJESTO ZA ŽIVOT: DANIELLE SIGGERUD

posted in: HOME TOUR

Danielle Siggerud norveška je arhitektica odrasla u Oslu koja se s devetnaest godina seli u Copenhagen kako bi studirala arhitekturu na Royal Danish Academy of Fine Arts (KADK), gdje i ostaje živjeti. Prije tri godine, zajedno sa suprugom Mathiasom uselila se u četverokatni stan s pogledom na kanal, smješten u nekadašnjem skladištu iz 16. stoljeća, zgradi koja je 2000. pretvorena u stambene prostore.
Siggerund je odlučila ne koristiti dodatne boje i ukrase te se pri uređenju vodila paletom prirodnih materijala kojima je sama zgrada izgrađena, istaknuvši ljepotu drvenih greda koje je zatekla u prostoru.

“Po meni, dizajnom interijera jačamo samu arhitekturu. Ako dizajnirate lijepe i funkcionalne prostorije, nije potrebno ništa drugo. Mnogi ljudi koriste boje i uzorke kako bi postigli udobnost, no mene boje u interijeru ne zanimaju.”

Svoj ured otvorila je 2016. godine. Radila je na brojnim povijesnim zgradama, uključujući restauraciju i prenamjenu kopenhaškog Holstein Mansiona u dvanaest luksuznih apartmana.
Svojim klijentima pokušava pokazati nove i drugačije mogućnosti te ih voli upoznavati u njihovim starim domovima prije nego nego za njih počne dizajnirati novi, kako bi dobila predodžbu o njihovu životu.
Vjeruje kako za kreiranje skladne okoline svi dijelovi moraju biti povezani; holistički pristupa svakom svom projektu razmatrajući kako samu konstrukciju zgrade, tako i one najsitnije detalje poput ručkica na vratima. Ako detalji koje je željela ukomponirati u projekt nisu dostupni, ona dizajnira vlastite.
Za danski brend MENU dizajnirala je metalno-mramorni stolić Androgyne, koji dolazi u crnoj i bijelj varijanti i vrlo je popularan.

Donosim vam fotografije njezina doma. Kad je završila s uređenjem, razmišljala je da sve krene ispočetka, no to se nije dogodilo.

 

 

Interior design | Danielle Siggerud

Photography | Line Klein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *