MJESTO ZA ŽIVOT: JOSEFIN HÅÅG

posted in: HOME TOUR

Josefin Hååg jedna je od onih stilistica koja živi i diše minimalizam, izbjegava boje, voli teksture i prirodne materijale i interijeri joj nikada nisu prazni i bezlični.
Danas ćemo zaviriti u njezin dom, bež oazu sa zanimljivim detaljima koja se prostire na 43 kvadratna metra i smještena je na Štokholmskom Vasastanu.

Njezin rad pratim već godinama i uvijek iznova me fascinira kako minimalizam dovodi do savršenstva. Fokusira se na ono bitno i čisti prostor od suvišnih detalja.
Prije nekoliko mjeseci na blogu sam objavio jedan njezin projekt koji me se jako dojmio i za koji mislim da je odličan primjer kako veliki prostori ne trpe samo masivne komade namještaja da ga upotpune. Lijepo je kad prostor diše.

Da bi nam interijer bio vizualno privlačan, uvjet nije da u njega stavimo samo dizajnerske komade namještaja i predmeta. Ponekad smo ograničeni budgetom, ponekad nam neke stvari nisu (teritorijalno) dostupne, ponekad nam ne odgovara samo boja predmeta koje već posjedujemo, a ponekad možemo razmisliti i o rabljenim predmetima…
Smatram da je za krajnji rezultat važno promišljanje o dizajnu, o životu stanara prostora koji uređujemo, o navikama i potrebama, fokusirati se i uvidjeti što je to što je zaista bitno i potrebno prostoru. Trebamo li 12 vaza od kojih se samo dvije koriste, je li nam važno imati pijano koji nitko ne svira, kolekciju naslijeđenih knjiga koje nikada nećemo pročitati i koje zauzimaju prostor?!
Vrijeme koje imamo trebamo iskoristiti što kvalitetnije, a dan započinje i završava u vašem domu. Životni prostor vrlo je važna komponenta svakoga od nas.
Želite li sunčano popodne iskoristiti vani na otvorenom ili doma čisteći prašinu s beskorisnih predmeta? Odluka je na vama.

Ne poznajem Josefin osobno, ali jako volim njezin rad. Sudeći po interijerima koje možemo vidjeti, vjerujem da je posložila svoje prioritete.
Inspirativne fotografije vam donosim u nastavku posta.

 

 

 

styling | Josefin Haag

photography | / IG

for Fantastic Frank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *