DIY: HAKIRANJE IKEINE BIBLIOTEKE BILLY

posted in: FURNITURE, PRODUCT DESIGN

Polako se svi vraćamo u svakodnevicu koju smo imali prije nego što je svijet zahvatio Coronavirus. Na svu sreću sve je manje zaraženih te sukladno tome i mjere izolacije i distanciranja kojih smo se morali pridržavati polako popuštaju.
U vremenu izolacije kada smo svi vrijeme provodili zatvoreni kod kuće puno ljudi se okušalo u nekim DIY projektima, pa sam odlučio s vama podijeliti jedan vrlo zanimljiv na koji sam nedavno naletio na blogu House of Hawkes.

Radi se o hakiranju čuvene Ikeine biblioteke BILLY koja je u prodaju puštena 1979. godine. Njezina popularnost s vremenom ne jenjava, a jednostavan dizajn čini ju uvijek trendi i poželjnom.
Vjerujem da svi znamo kako izgleda ta jednostavna biblioteka, no Kathryn Hawkes odlučila je izgled prilagoditi svojem ukusu i estetici vlastitog doma te je dobila sasvim novi proizvod.

Stakla koja se inače nalaze na vratima biblioteke, Kathryn je zamijenila prirodnijim i prozračnim materijalom – ratanom, odnosno tzv. španjolskom trskom.
S tako malom intervencijom cijela biblioteka dobila je posve novi izgled, ali i područje primjene.
Novu “biblioteku” tako možete postaviti u spavaću sobu, kuhinju, blagovaonu ili čak kupaonicu, no u domu Hawkes ona je smještena u dnevni boravak i zaista odlično pristaje ambijentu.

Originalni post pročitajte na blogu House of Hawkes, a fotografije koje slijede u nastavku dočarat će vam finalni proizvod.

photography | IKEA

 

 

 

 

design and photography | Kathryn Hawkes from House of Hawkes / IG

3 Responses

 1. Jo Myers

  Do u have an English translation of how u transformed the Ikea billy with the rattan pls or did u buy it? Thx

  • Bo Santosi

   Hello Jo,

   You can find the original blog post here.
   The original BILLY bookcase comes with doors with glass panels, however it is possible to fit various types of panels in the slots. The author of the article decided to change them into rattan.

   Best, Bo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *