ČISTI MINIMALIZAM

posted in: INTERIOR DESIGN

Kada vam netko spomene minimalizam u kontekstu interijera, koliko vas to zapravo asocira na vrlo suvremene, ogoljene prostore, lišene gotovo svake dekoracije, ravnih linija, bijelih ili neutralnih zidova, namješten samo najosnovnijim komadima namještaja?!
Pretpostavljam velika većina vas.

Da minimalizam nisu samo staklo, ravne plohe i crno-bijeli kolorit dokazuje ovaj štokholmski stan od 74 kvadratna metra u kojemu vlada paleta neutralnih tonova, prirodnih materijala i obilje svjetla.
Stan na tržište nekretnina stavlja agencija Behrer & Partners i meni osobno izgleda zaista impresivno. Visoki stropovi, arhitektonski detalji i veliki prozori elementi su koji govore sami za sebe, a pažljivo odabrani komadi dizajnerskog namještaja vrlo promišljeno su raspoređeni u prostoru.

Minimalizam nije samo stil uređenja, minimalizam je pojednostavljeni način života, rješavanje stvari koje nam više ne služe, eliminiranje nepotrebnih troškova i toksičnih odnosa.

Nismo svi isti i minimalizam ne prihvaćaju svi, ali iz iskustva vam mogu reći da je lijepo i oslobađajuće taj način života u nekoj mjeri primijeniti na okoliš, vlastiti dom, navike ili stanje uma.
Vikend je pred nama, probajte s malim stvarima već danas, ništa vas ne košta.

 

 

 

 

photography | Behrer & Partners

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *