DETALJI: PIERRE AUGUSTIN ROSE – MULTILAQUE TABLE

posted in: DETAILS, FURNITURE

Pierre Bénard, Augustin Deleuze i Nina Rose Francuzi su koji zajedno djeluju pod nazivom Pierre Augustin Rose i zaslužni su za dizajn Multilaque stolića, dizajnerskog komada koji vam danas predstavljam.

Gornja ploha stolića lakirana je u bijeloj ili crnoj varijanti te postavljena na noge od masivnog hrasta; u prostoru mogu stajati u paru međusobno se povezujući ili samostalno tvoreći mobilnu skulpturu. Stolići su vrlo organskog oblika i lako ih je ukomponirati u svaki tip interijera pa je i razumljivo zašto su postali pošast brojnih dizajnera interijera diljem svijeta.

Cijela priča započela je kada su se putevi ukrstili dvama trgovcima antikvitetima, Pierreu Bénardu i Augustinu Deleuzeu. Shvatili su koliko su im ukusi slični te da bi mogli sami dizajnirati namještaj koji nigdje nisu mogli naći. Njihova ambicija spojila ih je s Ninom Rose čije je poznavanje najboljih i najkompetentnijih obrtnika bilo ključno za istraživanje ideja i stvaranje kompletne linije namještaja.
Osnovali su tvrtku s ambicijom da postanu ambasadori francuske uglađenosti na međunarodnoj razini.

“In perfect harmony towards the same ambition of style, we do not seek to participate in a competition of originality but to impose with integrity, a personal style, an ode to the perennial modernity without giving up certain audacity.”

SOLID OAK LEGS WITH OFF WHITE LACQUERED TOP
SOLID OAK LEGS WITH BLACK LACQUERED TOP

 

 

Photography | Pierre Augustin Rose

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *