CARTELLE DESIGN | GRANVILLE APARTMENT

posted in: INTERIOR DESIGN

Danas vam donosim projekt ruskog studija Cartelle Design koji sam zapazio na Pinterestu, a koji ima zaista zanimljive elemente i odlično idejno rješenje.
Radi se o 3D renderima koji vrlo vjerno dočaravaju atmosferu prostora.

Naime glavna vodilja ovog studija je nadahnuti i potaknuti ljude da žive na novoj razini, pomoći im da ostvare san o vlastitom domu ili otkriju potencijal prostora za svoje poslovne ideje.
Kažu kako rade za klijente koji cijene kreativne i sažete ideje, a cijeli pristup dizajnu temelji se na protuteži funkcije i estetike i težnje ka stvaranju promišljenih interijera u kojima će se osoba osjećati ugodno.

Stan od stotinjak kvadratnih metara koji vam danas donosim dizajniran je za mladi par i nalazi se u Sankt Petersburgu.

“Naš je zadatak bio stvoriti interijer koji kombinira modernu interpretaciju klasičnih elemenata i minimalizam i dobiti prostran i svijetao interijer bez previše gomilanja predmeta.
Tlocrt smo izmijenili kako bi optimizirali prostor za potrebe klijenata i uspjeli smo iskoristiti svaki četvorni metar stana pružajući mu sve potrebne funkcije.”

Centralni prostor u kojemu je smještena kuhinja i dnevni boravak pregrađen je zidom kojim je dobiven intimniji dio stana koji je postao ured, a spavaća soba ima vlastitu kupaonicu i garderobu čime je odvojen i cijeli spavaći trakt.

Jako mi se sviđa paleta (ne)boja kombinirana s prirodnim drvom, izgleda vrlo čisto i opuštajuće. I ne znam jeste li primijetili terrazzo u kupaoni, jako dobro je uklopljen u prostor s crnim mramorom.
Jedina zamjerka su dva različita poda u području dnevnog trakta, parket i mramor na podu kuhinje. Možda je funkcionalnije, ali linija gdje se spajaju mi nikad ne izgleda lijepo. Siguran sam da je cijeli prostor mogao podnijeti taj predivan parket slagan u francuski vez.

Kako se vama sviđa? Biste li se voljeli useliti u ovakav prostor?

 

 

 

 

interior design and visualizations | Cartelle Design / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *