&TRADITION – DRVO I TEKSTURE

posted in: FURNITURE, PRODUCT DESIGN

Nisam siguran kako ni kada sam se zaljubio u &tradition, ali jesam, davno.

Danski dizajn je nadaleko poznat i to ne treba nešto posebno isticati, no &tradition je brend koji bih svakako istaknuo.
Pisao sam već nekoliko puta i spominjao njihove ikonske komade koje su ponovno stavili u prodaju ali i one potpuno nove koje su nam predstavili kroz godine.
Bezvremenski dizajn koji spaja vrijednosti nordijske tradicije i baštine sa suvremenim dizajnom kroz preoblikovanje, redefiniciju i novi način korištenja materijala, tehnika i oblika.
Kroz dizajn koji nam nude možemo vidjeti susret vještine i umjetnosti, funkcionalnosti i oblika, susret materijala i potencijala.

“Poštujemo stare majstore koji su predstavljali avangardu svojih vremena te pozdravljamo nove dizajnere koji stvaraju ikone budućnosti.
Poštujemo prirodu i vjerujemo u dizajn koji traje.”

Na mojoj “wish listi” već neko vrijeme nalazi se njihov naslonjač Little Petra, dizajn Vigga Boesena iz 1938. koji možete vidjeti na fotografiji iznad teksta. To je bezvremenski komad namještaja koji je pomalo retro, organskog oblika, a opet tako suvremen. Kultni naslonjač dobio je zaseban post na mojem blogu, a možete ga vidjeti ovdje.
Drugi, stilski potpuno drugačiji naslonjač koji bih istaknuo i u koji sam se zaljubio je Boomerang, dizajn Hvidt & Mølgaard iz 1956.

&tradition ponudu u Hrvatskoj potražite na trika.hr i fobia.hr

Danas vam donosim nekoliko fotografija Andersa Schonnemanna koje još nisam podijelio s vama, a zaista su posebne.
Prostor koji je poslužio kao kulisa za snimanje je tako monumentalan i divan.
Fantastične fotografije donosim vam u nastavku posta.

 

 

 

 

styling | Filip Aure

photography | Anders Schønnemann / IG

for &tradition / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *