ŽIVOT IZA TAMNIH ZIDOVA

posted in: INTERIOR DESIGN

Jeste li ikada došli u napast da obojite neki zid ili zidove cijele prostorije u izrazito tamnu boju? Ja jesam, nekoliko puta. Uvijek me privlačio taj kontrast svijetlog i tamnog, crno-bijelog, ali nisam se odvažio to stvarno i napraviti.

Zapravo, nekako sam s vremenom shvatio da sam ja osoba za bijele zidove – ako to možemo tako reći. Volim bjelinu, no svi smo različiti i uvijek je zanimljivo vidjeti nešto drugačije, zar ne?!

Tamne boje odlično se uklapaju u veće i prostrane interijere. Ne znam jeste li ikada opazili prilikom obilaska nekog srednjevjekovnog dvorca kako je uvijek nekoliko prostorija bilo obojeno tamnim ili izrazito jakim bojama koje su kombinirali sa zlatnim ili srebrnim detaljima. Veći prostori obasjani prirodnom svjetlosti to lakše “progutaju”, pa samim time i interijer ne izgleda depresivno i skučeno.
Tamne boje zidova odgovaraju gotovo svim stilovima uređenja interijera, a ako se odvažite na tu promjenu, nemojte se ograničavati samo na crnu i tamno sivu; uzmite u obzir i druge nijanse poput smeđe, tamnoplave, tamnozelene ili boje šljive. Za kontrast odaberite namještaj i detalje u bijeloj ili nekoj svijetloj boji ili nijansi drva.

Primjer jednog vrlo zanimljivog interijera u kojem su gotovo svi zidovi tamni donosim vam u nastavku posta.
Stan se prodaje preko švedske agencije za posredovanje nekretninama Franzon Du Rietz i može vam poslužiti kao inspiracija za neku od promjena u vašem domu koju možete ostvariti u ovom periodu izolacije kad je vremena napretek.
Pustite mašti na volju i zabavite se. Ako se nakon nekog vremena i zasitite tamne boje, to je samo zid – lako ga se može ponovo prebojiti.

 

 

 

photography | Per Orchidéen / IG

for Franzon Du Rietz / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *