ZANIMLJIVA KOMBINACIJA STILOVA

posted in: INTERIOR DESIGN

Kada bi vam netko rekao da pokušate zamisliti prostor koji je mješavina industrijskog dizajna, skandinavskog minimalizma, doze romantičnog, ali da sve skupa izgleda vrlo suvremeno i prozračno, što biste pomislili?
Romantično i industrijski, u redu, ali ut to i minimalističko skandinavski – pogubio sam se.

Odlučio sam vam pokazati upravo jedan takav prostor da vidite da je i to moguće. Drugačije, ali vrlo blisko estetici koju preferiramo na našim prostorima, mogli bi reći: umjereni minimalizam s elementima različitih stilova.

Stan visokih stropova s velikim prozorima, vjerojatno s početka 20-og stoljeća u kojemu su zadržani neki originalni arhitektonski elementi poput štukatura i zidnih panela, zaista su divan detalj u prostoru.
Industrijska komponenta koju možemo primijetiti očituje se ponajviše u zidnim cementnim pokrovima koji djeluju grubo i sirovo, rasvjetnim tijelima te kuhinji čiji dizajn odgovara tom estetskom izričaju.
Doza romantike unesena je raskošnom sofom prepunom jastuka, baršunastim stolicama u blagovaonici i pokojim sitnim detaljem kao što su pampas trava, zidno ogledalo bogatog zlatnog okvira itd. Ne znam jeste li primijetili ogromnu umjetnički sliku na zidu dnevnog boravka koja pomalo razbija monotoniju i daje doprinos svojom originalnošću i modernističkim umjetničkim izričajem.

Kolorit je suzdržan i ograničen na sivkasto-bež i smeđe nijanse, no zato u interijeru ne nedostaje tekstura.

Moram priznati da se meni osobno sviđa, lijepo zaokružena priča koja može i vama poslužiti kao inspiracija za uređenje doma. Što mislite?

 

 

 

 

photography | Janne Olander

for Stadshem / IG

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *